Efe Bayraktar

Efe Bayraktar
@efebayraktar7
Okumak iptiladır, müptelâlara selam!
Sydney / Avustralya
İzmir
356 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
Efe Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
Aklı başında bir insan en çok neyden zevk duyar bilir misin?
Bu yorum görüntülenemiyor
Reklam
Efe Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
Bilinçaltı mekanizmasının ürünü olan Sürrealist eserler, mantık dışı olmayacak çağrışımlarla dolu oldukları halde, Rönesans sanatçılarını anımsatan şaşmaz bir el ustalığı göstermektedirler. Sürrealist sanatçıların resimlerinde parlak, temiz renkler ve güçlü kontrastlıklar kullandıkları görülmektedir. Akımın önde gelen sanatçılarından Salvador Dali, resimlerinde her biçimin aynı anda birden çok şeyi betimlemesini sağlayarak, dikkati her renk ve biçimin olası birçok anlamı üstüne çekmiştir.
Efe Bayraktar okurunun profil resmi
Buna hemen şimdi, şu an göz atmalıyım:) acil pdf alabilir miyim ? Teşekkürler.
Efe Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
The key problem with international relations stems from a more general and fundamental problem of human interactions, namely that it involves two basic principles: 1) It is a good idea to trust people. 2) But not too much!

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Efe Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
152 syf.
10/10 puan verdi
Mutluluk ile Aristoteles’te erdem ilkesini, Ölüm ile Freud’da yaşam ilkesi ve genel anlamıyla psikanalizi ele almış yazar Lear. Aristoteles’in, erdemli olmak/davranmak mutluluktur ilkesini tanrısallık ile pekiştirerek anlattığı felsefesine istinaden Freud’un, yaşamı ölüm ile açıklayarak, insan doğasında, mutluluktan ve mutlu olma güdülenmesinden önce hüznün ve melankolinin olduğunu ortaya koyduğu psikanalizi arasındaki farklılıklar ve benzer noktalar ele alınmış. Ancak mutluluk ve ölüm kavramlarının arasında sıkışıp kalmaksızın, yaşamın artakalan kısmı üzerine sorgulama ve düşüncelere odaklanmış yazar Lear. Felsefe ve Psikolojinin bir araya geldiği kitaplar beni çok etkiliyor. Hem iyi bir kaynak, iyi bir hareket noktası, hem de yeni sorular ve günü yakalayan düşüncelere, düşünce yoluyla erişim imkanı sağlıyor. Bu kitap da tam olarak bu nitelikte diyebilirim. Günümüz kontrol toplumu içinde yaşayan bizlerin, değişen mutluluk ve yaşam algılarımızın sınırlarının ötesine nasıl geçebileceğini sorularıyla sorgulatıyor bizlere Lear. İlgilisine şimdiden keyifli okumalar.
Mutluluk,  Ölüm ve Yaşamın Artakalanı
Mutluluk, Ölüm ve Yaşamın ArtakalanıJonathan Lear · Metis Yayıncılık · 200644 okunma
Efe Bayraktar bir yorumu yanıtladı.
Despite being richer than any of us could ever dream, Farouk—the second and final adult King of Egypt—just bloody loved stealing things. He would steal things from the great and the good, and he would steal things from commoners. He had one of the most notorious pickpockets in Egypt released from prison just so that he could teach him how to steal things better.
177 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.