BAKIRKÖYLÜ SANATÇILAR DERNEĞİ'NDE 12 ÖĞRENCİNİN YAPTIĞI RESİM SERGİSİ AÇILACAK... KERİM ÖZBEKLER GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR 27 Haziran 2026 Cumartesi günü, saat.14.00'de;Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)-İncirli Caddesi, Dr. Salih Zeki Sokak, No.3 Bakırköy-İstanbul adresinde, ''Renklerin Yansıması Öğrenci Resimleri Sergisi''nin açılışı yapılacaktır. Eğitmen Zuhal Doğan tarafından yetiştirilen Afina Süleymanova-Beren Ece Tufan-Kristin Karla Abrahamoğlu-İdil Parlakkılıç-Rumeysa Surmen-Serra Karataş-Mervenur Topçu-Can Bartu Cıdıroğlu-Eylem Tiken-Melisa Berkay-Alisa Ela Şahin-Nil Özaydın'ın resimlerinin yer aldığı sergiyi isteyen herkes ücretsiz olarak ziyaret edebilir.
İltifat etmenin incelikli yolları
🤔Samimi iltifatlar, hem edenin hem de edilenin hayatını güzelleştirme potansiyeli taşırken neden genellikle bunu yapmaktan çekiniriz? Nelere dikkat edersek iltifatımızın yanlış anlaşılacağı ya da karşılık bulmayacağı endişesini giderebiliriz? İltifatlar, samimi olduklarında, en güzel geri bildirim verme yollarından biridir. Peki neden çoğu zaman birine övgü dolu sözler söylemekten imtina ederiz? Missouri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde İngilizce ve teknik iletişim alanlarında ders veren Lisa Pavia-Higel, Psyche internet sitesinde yayımlanan yazısında, bu konuyu ele alıyor ve iltifat etmenin incelikli yollarını sıralıyor. Yazıdan öne çıkan bazı bölümlerini aktarıyoruz: “(…) Yaklaşık beş yıl önce tanımadığım insanlara halka açık yerlerde iltifat etme alışkanlığı edindiğimde, çoğumuz gibi, yorumlarımın samimiyetsiz veya müdahaleci görünebileceğinden endişelenmiştim. Belki siz de iltifat etme konusunda bazı çekincelere sahipsiniz; bir yabancıya, iş arkadaşınıza veya hatta bir arkadaşınıza beklenmedik bir şekilde övgüde bulunmanın garip hissettireceğinden veya sözlerinizin istediğiniz gibi algılanmayacağından endişeleniyorsunuz. Ben, bu endişelerin beni durdurmasına izin vermedim; siz de vermeyin. Daha çok iltifat etmek hayatımı aydınlattı. Bence bu, birçoğumuzun yaşadığı sosyal kopukluk, yalnızlık ve gerginliğe çözümün küçük bir parçası da olabilir. Siyasi iklimin belirsizliğinden ötürü iyi tanımadığımız insanlarla iletişimimizi sınırlamak en güvenli yol gibi görünse de arkadaşlara, aile üyelerine, tanıdıklara, hatta yabancılara ulaşmak, çok ihtiyaç duyulan nezaket, mutluluk ve aidiyet anlarını hayatımıza getirebilir. __Neden mi? Samimi iltifatlar hem alıcıyı hem de vericiyi iyi hissettirir de ondan. Psikologlar, iltifat eden kişi önceden
Makale|Yazı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
"Öğretmenler de genellikle Atatürk'e mistik bir bağlılık için­dedirler. Bunun bir örneği olarak, Atatürk'e 1934'te Niğde gezisi sırasında istasyonda, Kemal (Kiper) isimli bir beden öğretmeninin, " yaşasın milletin peygamberi " diye seslenmesi gösterilebilir. Böylesi bir eğitim sistemi ve eğitmen kadrosu elinde şekillenen gençliğin Atatürk'ü dinsel bir form içinde algılaması değil, algılamaması şaşırtıcı olur­du . " ( Onur Atalay, Türk'e Tapmak, Sayfa 305 - İletişim Yayınları, 7. Baskı, 2022, İstanbul)
Marcela Lobos'un Kitapları İÇİNDEKİ ŞAMANI UYANDIR Kendini arama yolculuğunda şifa çemberinden söz eden yazar güney, batı, kuzey ve doğu diye dörde ayırdığı 12 aşamalı bir sürece değinmekte. Büyük Ruh'un çağrısıyla başlayan güney aşaması son armağanla birlikte doğunun içinde son bulmakta. Her bir aşamanın Lobos hayat hikayesi üzerinden şekillenmesi çok kıymetli. Çünkü her bireyin yaşamı kendine özgü nitelikleri sahip ve kitabı okurken bir şeyleri birebir uygulamak yerine koşulları tefekkür ederek farkındalık kapısını aralayabilirsiniz. AND DAĞLARI ŞAMANLARI Yazar Maya ögretisine dayanan Munay Ki (Sevgi Enerjisi) seremonilerini başından sonuna kadar tamamlayıp bir eğitmen olarak kendi yaşamından örnekler vererek esere derinlik katmış. Ayrıca kitapta geçen "Homo Luminous" kavramı var ki seremonilerin ttemelini teşkil ediyor. Öyle ki bu kavram; yüksek enerjili, bilinçli ve galaktik insan türü demek! Zaten Munay Ki seremonilerindeki on adet inisinasyon (belirli bir metotla içsel bilgiye sahip olma süreci) bu insan türünün doğması üzerine kurulu. Eserde farklı bir şamanik dinamik anlatıldığından değerlendirmenizi o çerçevede yapmanızı tavsiye ederim. Bu kültürü ve inanışı merak edenlerin ilgiyle okuyacağıma eminim. Özelliklede And Dağları Şamanları'nın muazzam evren algısını okurken hayretler içerisinde kalacaksınız.
Bugün bir öğrencimden şu mesajı aldım: “Üniversite yaşamımda sizden öğrendiklerimi uyguluyorum.” Bir eğitmen için en değerli geri bildirimlerden biri bu olabilir. Çünkü gerçek öğrenme, bilginin hayata geçtiği anda başlıyor. Sadece anlatmak değil; düşünme biçimine, bakış açısına ve uygulama alışkanlığına katkı sağlayabilmek çok kıymetli. Böyle mesajlar, yapılan işe daha büyük bir anlam katıyor.
Bugün bir toplantıya katıldım bir veli olarak. Hem öğretmen hem veli olarak. Öğretmenlerimiz çok güzel konuştular o kadar imrenerek izledim ki sadece, maşallah diyeyim onlara da. Kimi 15 yıllık eğitimci kimi 10 yıllık kimi doktoralı kimi başka bir alanda uzman yani anlayacağınız hepsinin mesleğe adanmış ömürlerini gördüm. Velilere baktım bir de gözlemci olarak kendi çocuğunu bilen başka oluyor zaten hissediliyor onun dışında veli yine aynı veli bu uzmanlardan daha uzmandı. Fıkradan hisse çıkar bakalım...
1000Kitap