Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Soyut Sanat
Soyut Sanat'ın ana temaları aşkın olanı, derin düşünceyi ve zamansız ya da sonsuz olanı içerir. Çoğu soyut sanatçı, eserleriyle normal insan deneyimini aşabileceğini ve neredeyse "yüce" (dini anlamda yüce olması şart değil) bir seviyede kendini ifade edebi­ leceğini düşünür. Diğer bazı soyut sanatçılar ise sanat eserinin en önemli rolünün, izleyicinin eserle kişisel düzeyde etkileşim kura­ rak kendi derin bilinçaltına çekilmesine imkan sunması olduğu kanısındadırlar.
Sayfa 165Kitabı okudu
Resim sevgisini Kral VII. Edward Sanatoryumu'nda yatan diğer hastalarla paylaştı ve bu hastaların çoğu, resim yapmanın morallerini düzelttiğini ve stresten kurtul­ malarına yardım ettiğini belirtti.
Reklam
"Sanatın değerini tam anlamıyla bilmek isteyen kişi bildiğini sandığı her şeyi çöpe atmalıdır."
Diego Rivera, Kahlo'nun bitişik kaşlarını şöyle tasvir etmiştir: "Bir karatavuğun kanatları, siyah kavisleri harikulade kahverengi göz­lerini çevreler."
Sayfa 128Kitabı okudu
Diego Rivera, kadınlara pek sadık kalmadıysa da onlarla şaşırtıcı ölçüde iyi anlaşıyordu. İki kez evlenip birden fazla çocuğa babalık etmiş olsa da 1928'de Frida Kahlo ile tanıştırıldığında hayatının aşkıyla karşılaşmış oldu. 1929'da Kahlo onun üçüncü karısı oldu. Sadakatsizliğin ve hiddetli kavgaların damgasını vurduğu, çal­kantılı olduğu kadar tutkulu ve uzun ömürlü bir evlilik yaşadılar. Yaşamının sonunda Rivera, Frida Kahlo'ya karşı beslediği aşk ne kadar fırtınalı olsa da, onun, kendi yaşamında gerçekten değer verdiği tek şey olduğunu itiraf etmiştir.
"Ben renkleri, doğayı kopyalamanın değil de kendi duygularımı ifa­de etmenin bir aracı olarak kullanıyorum." -Andre Derain
Reklam
288 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Sanata Güzel Bir Giriş
Hepimiz Van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosunu biliriz. Da Vinci'nin Mona Lisa'sını biliriz. Salvador Dali'nin Belleğin azmi tablosundaki eriyen saatleri hangimiz ezberlememişizdir ki? Çocukluğumuzdan beri gördüğümüz, bildiğimiz bu tabloların önemi ve özelliği nedir peki? Bakan gözlerin estetik algısını tatmin etmek dışında ne gibi bir önemi vardır ki çağlardan beri üzerine binlerce sayfalık methiyeler düzülmüştür? Bu kitapla sanata ve sanat tarihine en anlaşılır dille giriş yapıyoruz. Ressamların kısa biyografileri, resim teknikleri, çığır açan ressamların dönemine katkıları basit bir ders kitabı diliyle anlatılmış. Sanata ve sanat tarihine meraklıysanız, bu konuda bir şeyler okumak istiyorsanız, bence mükemmel bir başlangıç olacaktır. Bu kitabı bilgisayar/tabet başında okumanızı ve her ressamdan bahsedildiğinde onun eserlerini açarak incelemenizi tavsiye ederim. Adını bilmediğiniz birçok ressamın tablosunu açtığınızda "Bu resmi biliyordum!" diyeceksiniz. Ve bundan sonra gördüğünüz resimlerin hangisi izlenimci, hangisi gerçeküstü veya kübizmden etkilenmiş anlayabileceksiniz.
Sanat 101
Sanat 101Eric Grzymkowski · Say Yayınları · 2015980 okunma
Henri Matisse
"Elime boya kutusunu aldığım ilk andan itibaren bunun hayatımın amacı olduğunu anladım."
Çoğu sanatçı genellikle çalışmalarından tatmin olmaz, ama çok azı Monet gibi kendini eleştirir. Monet resimlerine yönelik öfke patla­malarıyla tanınıyordu. Öyle ki beklentilerini karşılamadığını his­settiğinde yaptığı resmi yırtar, bir köşeye atar, hatta yakardı. Bu fe­veranlar esnasında, kaç tane resmini ziyan ettiğini kimse bilmiyor, ama o resimlerin 500'ü bulduğu tahmin ediliyor.
Monet'in ilham perisi
Camille Doncieux, Monet'nin sadece ilk aşkı ve iki çocuğunun an­nesi değil, aynı zamanda gözde modellerinden biriydi. Yeşil Elbiseli Kadın ve Japon Kostümü İçinde Camille Monet (La Japonaise) gibi en ünlü tablolarının bazılarında karısını resmetmiştir. Zikrettiğimiz ikinci tam boy resimde Camille, parlak kırmızı renkte bir kimono­nun içinde sarı bir peruka takmıştır. Resim, o zamanlar Fransızla­rın Japon kültürüne duyduğu ilgiyi yansıtmaktadır. Hatta Monet, karısı vereme yakalandıktan kısa bir süre sonra onu ölüm döşeğin­de bile resmetmiştir.
683 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.