Ferdi Duman

Ferdi Duman
@f__dmn
her şey bir gün biter, herkes bir gün gider
@f__dmn·
·
sabitlendi
🇹🇷
Edebiyat
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
“Bazen en büyük hakikatlerin bilgisinin en büyük günahlarla yan yana durduğunu unutma Settarhan. Aşkın nizamı parçalanınca her şey göze abes görünmeye başlar. İnsan içinden yenilenmeyince dışından eskir. . .”
Sayfa 351·Kitabı okuyor
Alıntı
“Settarhan, âşığım diyorsun. Bu nasıl aşktır ki iki yanın bir araya gelip de bütününle hakkını gelmiş ve geçmiş herkese helâl etmiyorsun? Bu nasıl aşktır ki kan davası güdüyorsun, her şeyi affetmiyorsun? Âşık kendisini yakacak cehennem ateşinin önünde önce bir süre ısınır, bilmiyor musun?”
Sayfa 351·Kitabı okuyor
Alıntı
“ Bilirim ki kader yazılmış, defteri dürülmüş kaldırılmış, mürekkebi de kurumuştur. Ama her an yaratma halinde olan da Sensin. Öyleyse Sen yazılmış kaderleri bile geri çevirirsin. Benim kaderim işte az önce geldi, karşıma dikildi. Çevirme benim kaderimi geri. Onu bana çok görme.”
Sayfa 338·Kitabı okuyor
Alıntı
Mevlâna..
Sarılmayı bilir misin? sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı? sen bilir misin aşık olmayı? Bölünebilir misin ikilere, üçlere… gerekirse binlere? yapabilir misin? gerçekten sevebilir misin? "sevmenin demesi" olmaz. Unutma, ya çok seversin bir kere, ya da hiç sevemezsin..!
Şiir