Lilith

Lilith
@femin515
Onların inanç sistemine göre, kadınların ev veya aile istememesi, evliliğe kafayı takmayı reddetmesi doğal değildi. Bu arzulara karşı çıkmak Tanrı’ya karşı çıkmaktı; bu beni günahkar yapıyordu; yolunu şaşıranlardandım.
Sayfa 33 - bgst·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Ataerkil kültürde, doğduğu ailede sevildiğini hissetmeyen kız çocuk sevgiyi erkeklerde aramaya teşvik edilir; böylece değerini kanıtlamak için kendisine bir şans daha verilmiş olur. Okulda birine tutulmalar, çılgınca takıntılar, kompülsif bir biçimde erkek ilgisi ve onayına özlem duyma halleri, bu kız çocuğun erkeksiz bir hiç olma yolunda çizilmiş cinsiyetli kaderi layığıyla yaşamakta olduğunu gösterir.
Sayfa 12 - bgst·Kitabı okudu
Genelde kız çocuklar küçükken kendileriyle yakından ilgilenildiğini hisseder. Ancak sonraları irademiz geliştikçe ve kendimize mahsus düşünceler edindikçe, dünyanın bizi onaylamayı bıraktığını, sevilmeye layık olmadığımızın düşünüldüğünü görürüz.
Sayfa 10 - bgst·Kitabı okudu
Etrafımdaki muhafızlar, casuslar, eve gidip hesap vereceğim kişiler birden kaybolmuştu. Yine de kendi zihnimdeki müfettişlerle başa çıkmak zorundaydım. İster ataerkil ailenin ister kilisenin dilini kullansınlar, bu içselleştirilmiş otoriteler beni hizaya sokuyordu. Evlenmeden sevişmenin günah olduğunu, bunun iyi bir kadını mahvedeceğini, akıllı olmayı seçmenin erkekleri uzaklaştıracağını, “aşırı akıllı” olmanın kadını delirteceğini söylüyorlardı.
Sayfa 42 - bgst·Kitabı okudu
Feminizm

Lilith

, bir kitap okudu
Puan vermedi·260 syf.·
3 günde okudu
·
2024 3. kitabı
Virginia Woolf
7.8/10 · 2.131 okunma