Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
üstel hümanizmi yani teknolojiyi benimseyeceğiz ama teknolojiye dönüşmeyeceğiz. Onu bir amaç olarak değil de araç olarak kullanacağız.
Sonuçta, haberde ve malumatta otomasyona geçersek, satın almada ve ticarette otomasyona geçeriz; finansal kararlarda ve sağlık hizmetlerinde otomasyona geçersek en sonunda biz de otomasyona geçeriz ki sistemi fazla bozmayalım.
Reklam
Bu kitap, bazı transhümanistlerin insanlığın geleceğine dair hayli Kartezyen veya indirgemeci bakış açılarına tezat bir zihniyeti, bir Dijital Çağ felsefesini ana hatlarıyla ortaya koymaya çalışacak.
Gerd Leonhard "Teknolojiye Karşı İnsanlık" kitabının pdf'si elinde olan varsa çok makbule geçer 🌺
İnsanlığın önümüzdeki 20 yılda değişimi, geçtiğimiz 300 yıldan daha fazla olacak.
''Nobel ödüllü psikolog Daniel Kahneman tekrar tekrar şunu vurgular; biliş bedene dayanır; beynimizle değil bedenimizle düşünürüz. İnsaniliğin bütüncül bir deneyim olduğunu; öğrenmenin sadece veri akışları ile değil, başka pek çok unsurla karşılıklı bağlılık arz ettiğini; gerçekten güçlü farkındalıkların genelde dıurmadan fareye tıklayarak değil, konuşmalar ile gerçekleştiğini kabullenmeliyiz.’’
Reklam
‘’Geleceğimizi nasıl yaratacağımızı düşünürken, birbirinin ikizi şu iki kavramı anlamak elzem; ilki üstellik; ikincisi ise yavaş yavaş sonra birdenbire. Bu iki kavram bu kitabın anahtar mesajıdır.''
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Teknoloji'nin İnsan Hayatına Yansımaları
Gerd Leonhard
Gerd Leonhard
Teknolojiye Karşı İnsanlık
Teknolojiye Karşı İnsanlık
teknoloji üstel büyümektedir, bu nedenle fütürüstler tarafından 2030'da insanlığın video oyunu olan Cyberpunk türevi bir forma evrileceği öngörülür. Leonhard kitabında yükselen teknoloji karşısında insanlığın bir önem alması gerektiğini dile getirir. Geleceğimizin teknoloji ile sürdürülebilirliği hakkında fikir sahibi olmaya yardımcı olacak harika bir eser.
Teknolojiye Karşı İnsanlık
Teknolojiye Karşı İnsanlıkGerd Leonhard · Siyah Kitap · 201859 okunma
"Düşük maliyetli, her yerde ve her zaman bulunabilen dijital teknolojiler sayesinde düşüncelerimizi, kararlarımızı ve anılarımızı giderek ucuzlaşan mobil aygıtlara ve bunların da ardında duran akıllı bulutlara aktarabildik. Bu "dış beyinler" hızla biçim değiştiriyorlar: "Beni tanıyan" nesnelerden "beni temsil eden" nesnelere, buradan da "ben olan" varlıklara dönüşüyorlar. Aslında bunlar bizim dijital kopyalarımız haline geliyorlar. Sizi bu kaygılandırmıyorsa bir de önümüzdeki beş yıl içerisinde bu dış beyinlerin 100 kat daha güçlendiklerini düşünün." Gerd Leonhard/Teknolojiye Karşı İnsanlık/s.23.
Sayfa 161Kitabı okudu
İkinci soru
"Kendimizi unutmanın" cezbediciliği ile dijital yaşamın fabrika ayarları uyurgezer gibi dolaşmamıza neden olabilir mi?
Sayfa 77 - Siyah Kitap
Reklam
Verdik soruyu
Talbott'ın savunduğu üzere, "teknolojiler güçlü bir şekilde bizi kendimizi unutmaya davet ediyor" ise üstel güçte teknolojiler kullanmaya başladığımızda ne olacak?
Sayfa 77 - Siyah Kitap
Mutluluk, makinelere programlanamaz, otomatik hale getirilemez ya da satılamaz. Kopyanalamaz, kodlanamaz ya da derin-öğrenilemez. Mutluluğun içimizden fışkırması, birbirimizin arasında büyümesi gerek; teknoloji sadece bir araç olarak bize yardım etmek için var. Bizler teknolojiyi kullanan bir canlı türüyüz; teknolojiye dönüşmek için var olan bir canlı türü değiliz.
İnsanlığın önümüzdeki 20 yılda değişimi, geçtiğimiz 300 yıldan daha fazla olacak.
•fütürizm•
✨fütürizm; hız, dinamizm ve değişimin sanata taşınmasını isteme ürünüdür. italya’da ortaya çıkmıştır. -devrinde italya’daki geri kalmışlığın hızla düzeltilmesi isteğinden kaynaklı burada doğduğunu düşünüyorum.- ✨fütürizm ile sanatla hayatın kopukluğunu gidermek amaçlanmıştır. korkusuzluk, gözüpeklik ve başkaldırı esastır. tüm kabullere, müze,
İnsanlar şimdilerde din ve ahlakın kaçınılmaz bir bağı olduğunu farz ediyorlar. Fakat ahlakın temeli gerçekten çok basit ve dine hiç ihtiyacı yok.
102 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.