.merve ataş.

.merve ataş.
@ghost331
Secdesini memleket sayanın gurbet derdi olmazmış Huzeyfe mucahid osmanoğlu

.merve ataş.

, bir kitap okudu
10/10
·68 syf.··
Beğendi
·
5 günde okudu
·
Okunma: 14 Şubat 2021 18:09
·
2021 4. kitabı
Sezai Karakoç
9/10 · 22,4bin okunma
Reklam
"Yalnız söyleyebilsem... Bir kişiye olsun içimdekileri dökebilsem... Bunu sahiden istesem bile artık böyle bir insan bulmama imkan yok... Bende arayacak hal kalmadı... Kalsa da aramam... Zaten bu defteri neden aldım? Küçük bir ümidim olsa, dünyada en sevmediğim bu yazmak işine kalkışır mıydım?"
Sayfa 45·Kitabı okudu
Düşünce
"Bu milyonluk şehrin birkaç ay içinde tükenivermesi bana adeta yeis veriyordu. Kendi kendime: "İşte Avrupa! Ne var burada sanki?" diyor ve esas itibariyle dünyanın pek sıkıcı bir şey olduğuna hükmediyordum."
Sayfa 52 - Dünya, iyi kalplilerin cehennemidir...·Kitabı okudu
Aforizma
"İnsanlar, birbirlerinden hiçbir şey anlamayan insanlar, beni buradan da kaçırıyorlardı."
Sayfa 62·Kitabı okudu
Ah İnsanlar
"Bu nasıl bir savaştır? Topla, tüfekle, bombayla, molotof kokteyli veya füze, nükleer silah veya gazla yapılan savaş olmaktan önce ve öte, bir ruh savaşıdır. Ruhlar arasında olan bir savaştır. Bu savaşlarda bedenlerden, maddi vücutlardan önce ruhlar, manevi vücutlar,yani varoluşlar düşer, tutsak olur, yenilgiye uğrar. Ya da tersine düşürür, tutsak eder, yenilgiye uğratır. Bu bir zihniyet savaşıdır. Karayla akın savaşıdır. Bu bir hayat tarzı, dünya görüşü, yani bir medeniyet savaşıdır."
Sayfa 7 - Bu savaşta vücutlar vurulmaz. Ruhlar kaybolur...·Kitabı okudu