Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gizem SAROĞLU

Yaygın kanaate göre insanların, acılarla olgunlaştığı düşünülür ama aslında insanlar mutluluk zamanlarında olgunlaşırlar. Mutluluk zamanlarında yakalanan iç huzuru, sıkıntı zamanlarında acıya tahammül edebilmemize sebep olur. Karanlığa, aydınlığın mutlaka geleceğini düşünerek tahammül ederiz. Bu nedenle insan aslında mutlu iken olgunlaşır.
Reklam
Ben, ölümün yok edebileceği hiçbir amacı gerçek bir amaç olarak görmüyorum.
İlim, ölçülmesi mümkün olmayan derya, tamamının elde etmenin imkan dahilinde olmadığı maden gibidir. Sen en mühim olanla ilgilen. Çünkü en mühim olan ile ilgilenmeyen en mühime de zarar vermiş olur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Niyet, amele ruh veren iksir gibidir. Amel ya ihlas ve samimiyet iksiriyle hayat bulur ya da şekilden öteye geçemez.
Sayfa 140Kitabı okudu
"Allah rızası murad edilmeyen sözde; Allah yolunda harcanmayan malda; Cehâleti hilmine galip gelen kimsede; Allah için yapacağı bir işte ayıplayanın ayıplayamasından korkan kimsede hayır yoktur. "
Sayfa 341Kitabı okudu
Reklam
İnsan günahlara hicret açısından baktığı gibi ibadetlere de hicret açısından bakmalı. Namazı bitirdiğinde "Namazda iken konuşmayı, sağa-sola dönmeyi, gülmeyi terk ettiğim gibi namaz dışında da Allah'ın istemediği şekilde konuşmayı, onun istemediği şeylere bakmayı terk edebiliyor muyum? " diye kendisini sorgulamalı.
Sayfa 201Kitabı okudu
Sen, başını hep dik tutmayı mutluluk sandın. Oysa başını O'nun için yere koymadıysan "mutluluk" nedir hiç bilmemişsin. Hem başını O'na eğmeden başkalarına karşı nasıl dik durabilirsin ki!
Mıknatıs ile demir arasında nasıl bir ilişki varsa Kur'an ile insanın fıtratı ve benliği arasında da işte öyle bir ilişki vardır. Eğer insan, fıtratının üzerini örtmeden Kur'an'a yaklaşırsa Kur'an'ın manyetik alanı onu kendisine çeker ama fıtratını örterse ya da Kur'an'dan uzak durursa Kur'an onu çekmez.
"Kimi zaman başkasının adaletindense, kendi inandığına sığınmak yeğdir. "