Korku
2021 30. kitabı
“Korku cezadan daha kötüdür, çünkü ceza bellidir. Ne kadar ağır veya hafif olsun, hiçbir zaman belirsizliğin dehşeti kadar, ürkütücü gerilim kadar kötü değildir” Romanın içinden romanı bu kadar iyi özetleyen bu cümleleri okuyup da yazmamak olmazdı. Stefan Zweig bu kitabında genç bir kadının imrenilecek hayatını, saman alevi gibi sönen tutkusunu ve içinde bulunduğu çaresizliği, korkuyu çok güzel betimliyor. Kadının yaşadıklarını kendi içinizde hissediyorsunuz. O korktukça siz de tedirgin oluyor, o rahatladıkça siz de rahatlıyorsunuz. O an’ı yaşarken heyecan duyduğumuz, tutkuyla bağlı olduğumuzu sandığımız bazı şeylerin şartlar değiştikçe aslında ne kadar sıradan olduğunu, hatta kimi zaman kendimizi o ‘an’lara ne kadar yabancı hissettiğimizi bu genç kadın üzerinden anlatıyor. Romanın sonunda küçük bir de sürprizle karşılaşıyorsunuz. Benim ilgimi genç kadından çok eşi çekti. Adamın olaylara bakışı, empati yeteneği, adilane oluşu vs. birçok özelliği benden tam not aldı. Bir çırpıda okunabilecek bir kitap !
KorkuStefan Zweig · Kapra Yayıncılık · 2020124,9bin okunma