Bütün Alıntılar
Bir gün kadrim bilinirse, İsmim ağza alınırsa, Yerim soran bulunursa: Benim meskenim dağlardır. Aklı kafamızdan sürsek, İlmin içine tükürsek, Dünyaya çevirip dirsek Günümüzü hoş geçirsek. .. Başın öne eğilmesin, Aldırma gönül, aldırma; Ağladığın duyulmasın, Aldırma gönül, aldırma ... Dışarda deli dalgalar Gelip duvarları yalar; Seni bu sesler oyalar, Aldırma gönül, aldırma ... Görmesen bile denizi, Yukarıya çevir gözü: Deniz gibidir gökyüzü; Aldırma gönül, aldırma ... Dertlerin kalkınca şaha Bir küfür yolla Allaha ... Görecek günler var daha; Aldırma gönül, aldırma ... Kurşun ata ata biter; Yollar gide gide biter; Ceza yata yata biter; Aldırma gönül, aldırma ... Bir dürbünün ters tarafı gibi bu dünya En büyük şey, en asil şey küçülür burda. Burda yalan para eden biricik iştir, Burda her şey bir yapmacık, bir gösteriştir. Kimi coşar din uğruna geberir, yalan! Kimi gider vatan için can verir, yalan! Bir filozof yetmiş eser yazar, yalandır; Bir kahraman istibdadı ezer, yalandır. Şairlerin büyük aşkı fani bir kızdır, Bu dünyada herkes sinsi, herkes cılızdır. Ne hakiki aşktan burda bir çakan vardır, Ne de onu görse dönüp bir bakan vardır, Her büyüklük cüzzam gibi dökülür burda, KURBAGANIN SERENADI Bu süküt çiğnenen bir muhabbetin yasıdır. Bu süküt bir kömürün içerden yanmasıdır. Bu süküt beynimdeki cinnetin potasıdır; Görüp aldanmayınız sessizce durduğumu ... Anladım insanlardan geldiğini kederin; Uzak, herkesten uzak bir hayat süreceğim. Benim bu inzivarna taarruz edenlerin, Yüzüne hakaretle, kinle tüküreceğim!..
Şiir