Gönderi

Cennette "Âdem ve Havva" ya yasaklanan "meyve" neydi ve neden "yasaklanmış"tı? Bu konuda çeşitli yorumlar vardır. Ama bunların içinde yalnızca biri konumuzu ilgilendirir: Kimi yorumculara göre, "yasak meyve", Âdem'le Havva'nın "cinsel ilişki"leriydi. Neden yasaklandığına gelince: M. Sadeddin Evrin bu yasağı, eşlerin" meşru evlilik"ten önce bir "ruh arkadaşlığı sağlamak" gerektiğine bağlıyor. Yani demek istiyor ki, Âdem'le Havva, "meşru bir evlilik"e girmeden önce cinsel ilişki kurmasınlar, önce, bir süre" arkadaşlık" etsinler diye "yasak meyve"den, yani "cinsel ilişki"den uzaklaştırılmışlardı.
Din
·
27 Gösterim
3 Yorum
Nasıl bir kitap bu? Nasıl boş nasıl saçma bir anlatım? Yazar fazla hayal gücü kullanmış olmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu kadar saçmalığı gerçek dışı bir anlatım ancak hayal gücünün yansıması olabilir.
Önceki 5 yanıtı göster
Mephistopheles sen de Turan Dursuncugun 2021 versiyonusun galiba. 😹 Geç kalmıştın gözümüz yollarda kalmıştı. Hoş geldin. Şah da geldi. Şahbaz oldu 😹
Bu yorum görüntülenemiyor
Ben sana dinden çıktı düşüncelerini ciddiye almayalım demedim ki 😅 ay kuzucum senin algı sisteminde sorun var. Ben boşuna dilimi tüketmeyim. Çünkü sen anlamıyorsun yazdigimi. Sen biraz daha kitap oku belki ufkun açılır. Sana da iyi geceler Yazgı 😹
🙄😏🤦🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.