Ahhh Heves Ali'm ahh...
2021 2. kitabı
Baba dediğin tamamlanmamış bir kelimedir zaten... 25 Yıl sonra aniden çıkagelen bir babanın oğluyla olan son demleri.. Ucunda Ölüm Var kitabının devamı.. Ağıtçı kadının biricik göz ağrısı Heves Ali'm. Birbirinizden haberi yokken aynı havayı soludunuz aynı havayı tek bir ciğere çektiniz ama haberiniz bile olmadı. Hem baba - oğul hem de Heves Ali'nin kendisiyle hesaplaşmasının öyküsünü içim hep buruk okudum. Heves Ali'yi değil kendimi gördüm hikaye içinde... O kadar çok beni anlatıyordu ki hem şehir şehir gezmem , hem de 3 tellim.. Kemal Varol farkında olmadan hikayesine beni gizlemiş resmen. Ucunda ölüm var kitabında Heves Ali'yi hiç sevmemiş gibi idrak ettik fakat Heves Ali'm ; Ben ölünce beni Arguvan'a götürsünler , Arguvan'da bir kadın var , beni onun yanına gömün diyordu... Bu cümleyle birlikte duygusal bir boşalma oluyor insanda.. 50 yılın yorgunluğu hem Ağıtçı kadına hem Heves Ali'me ağır gelmiş... Heves Ali Türkmen Alevi bir kişi olduğunu idrak ediyorum. Pos bıyık , 3 telli cura 8 köşe şapka... Biz okurlar Ağıtçı kadın ve Hevesim Ali'yi çok sevdik... Gözlerim dolu dolu yazıyorum şuan... Ahh ahh.. Tek puan kırma sebebim hikâyenin ucunun açık kalması... Kalmaz inşallah... Aşıklar Bayramı Kemal Varol
Roman
Aşıklar BayramıKemal Varol · İletişim Yayınları · 20194,334 okunma