Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

İngilicceci yorumladı.
Neden Tanrı böylesine değişik ve anlaşılması güç şeyler üzerine yeminler ederek konuşur? Neden amacını herkesin anlayabileceği bir dille ortaya koymaz? Ve bütün bunlar bir yana, neden Tanrı yemin eder? Hiç yüce olduğu söylenen bir Tanrı yemin eder mi?
·
49 görüntüleme
İngilicceci okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Kur’an’daki ‘yemin’lerin olduğu yerde ‘vav’ vardır. ‘Vav’ hakikatte hiçbir zaman yemin anlamı içermez. ‘Vav’ bağlaçtır, bağlamak için vardır. Ne yazık ki, Kur’an çevirilerinin Arapça’ya yeterince hakim olmadan yapılması, bu durumları doğuruyor. Allah’ın yarattıklarına ‘yemin etmesi’ yemin etmek değil, o yaratılanlara yüklenen ‘şahit olma’ sorumluluğudur. Nitekim, Kalem Suresi’nde geçen ‘Kaleme yemin olsun’ ifadesi, aslında Kalem şahit olsun demektir. Ya da diğer birçok surede geçen ‘yemin olsun’lar aslında ‘şahit olsun’dur.
Enes okurunun profil resmi
Tüm bu karışıklıklar bile Kur'an'ın insan yapımı olduğunu kanitlamaz mı? Her şeye gücü yeten bir tanrı neden tüm insanların rahatlıkla anlayabileceği bir kitap göndermez? İslam içerisinde bile onlarca farklı doğrultu da İslam görüşü varken, inanmayanların sonsuz azap ile cezalandırmanin neresi adildir? Herkesin farklı çıkarımlarda bulunduğu bir kitap yerine herkesin aynı şeyleri anladığı bir kitap daha mantıklı değil midir?
12 sonraki yanıtı göster
Cyrano de BERGERAC okurunun profil resmi
Kitabın isme bak, Kur'an Eleştirisi. Bunu yazan kim ki Yüce ALLAH(C.C.) ın kitabını eleştirme hadsizliği gösteriyor? Kur'an anlaşılmak, uygulanmak için indirildi, eleştirmek için değil. Eleştirmek kimsenin haddine değil. Ayetlerde ne anlatıldığını anlamak amacı ile sorgulamak ayrı, eleştirmek apayrı bir şey. Resmen şirk bu. Cahilce bir kitap.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.