Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

240 syf.
3/10 puan verdi
Şimdi size 2012 yılında 396. baskısını yapmış bir kitaptan bahsedeceğim :)
Kitaplıkta uzun zamandır bekleyen ve merak ettiğim bir kitaptı. Şimdilerde ise 500. baskısını yapmıştır herhalde, akıbetini bilemiyorum. Kitabı okumadan önce böyle iliklerinize kadar aşk duygusuyla dolup taşacağınızı sanıyorsunuz ama maalesef kitap bu beklentiyi karşılamaktan oldukça uzakta. Kitabın içersinde bolca 'aşk' geçiyor ancak ne bu aşkın içine girebiliyor ne de sizi Allah'a götüren bir aşka tanıklık edebiliyorsunuz. Kitapta Şems-i Tebrizi'nin Mevlana ile yollarının kesişmesi ve aşk yolculuklarından bahsediliyor. Biraz tuhaf bir itham mı olacak emin değilim, kitabı okurken sonunda Allah'a ulaşılan bir aşktan ziyade iki erkeğin arasındaki beşeri bir aşktan bahsediliyor gibi bir hava var. Konunun okuyucuya doğru hisleri geçirecek şekilde işlenemediğini düşünüyorum. Bu beni biraz üzdü, daha doğrusu bu kadar çok satılan bir kitapta bu eksiği görmek beni üzdü. Kitap Şems-i Tebrizi'nin dilinden yazılmış ama kitabı okurken yaklaşık sekiz yüz yıl önce yaşamış bir insan değil de, bir 21. yüzyıl insanı konuşuyor gibi bir dil hakim. Bu anlamda tarihten bazı esintiler görmek isterdim ancak pek göremedim. Eğer başka kitaplardan Şems-i Tebrizi'yi okumamışsanız aklınızda insanlara beddua eden ve binaları başlarına yıkan, kendini beğenmiş, kibir dolu bir Şems profili oluşabilir. Başka kitaplardan da yararlanmanızı tavsiye ederim. Toparlamak gerekirse kitap beklentilerimi karşılamadı. Ama kitap kitaptır, eğer karşınıza çıkarsa okumanızı tavsiye ederim. Basit ve yormayan bir anlatımı var. Diğer bilgi yüklü kitapları okurken arada nefes almak için okunabilecek bir kitap. Elbette içinde güzel yazılmış cümleler de yok değil. Eğer okursanız iyi okumalar diliyorum, sağlıcakla kalın.
Aşkın Gözyaşları
Aşkın GözyaşlarıSinan Yağmur · Karatay Akademi · 201018,9bin okunma
·
3.038 görüntüleme
SÖHEC okurunun profil resmi
Ben de tam tersi bir duygu oldu. Ben bu kitap da hem beşeri, hem de ilahi aşkı iliklerime kadar yaşadım. “ kitap şems-i Tebrizi’nin dilinden yazılmış “ demişsin. Hayır hz. Mevlana’nın dilinden anlatılmış. Farz edelim ki hz. Şems hazretlerinin dilinden yazılmış, “ kitabı okurken yaklaşık sekiz yüz yıl önce yaşanmış bir insan değil de, bir 21 . YY. İnsanı konuşuyor gibi bir dil hakim “ demişsin. günümüz insanları bırak sekiz yüzyıl öncesini, 40 yıl öncesinden yazılan eserleri okumakta zorlanırlar, kimisi anlamaz zaten. Yazar bilerek günümüz diliyle anlatmış daha iyi kavranabilisin diye şayet Şems’in diliyle yazsaydı bir çok insan okuyamazdı. Son olarak “ ama kitap kitaptır “ demişsin. Bana göre her kitap kitap değildir, Her kitap okunmaz, boş vakittir.
Şeyma okurunun profil resmi
Kitabı okuyalı hayli vakit geçti, inceleme yazarken hata yapmış mıyım diye bakardım ama yanımda değil, eve gidince bakacağım. 21.yy da kullanılan sözcüklerle kitap yazmak ayrı şey, 21.yy gözüyle kitap yazmak ayrı şey. Her kitap kitaptır. Sizin verdiğiniz ya da vermediğiniz anlamlar kitabın kitap olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En nihayetinde okunmak için yazılır, size göre boş ya da dolu fark etmez.
2 sonraki yanıtı göster
Rukiye Mina okurunun profil resmi
Bende sizinle aynı düşüncedeyim maalesef beklentilerimi karşılamadı bu kitap ve Şemsi Tebriziyi çok yanlış anlatmış diye düşünüyorum. Ben sonuna kadar dayanamadım ve yarım bıraktım. Okumaya niyetli olanlara tavsiye etmem.
Şeyma okurunun profil resmi
Ben de senin fikrini merak ediyordum ahahahhaah😅
2 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.