2021 15. kitabı
Jack London-Kızıl Veba|| • Bu kitabı okurken çok fazla şaşırdım çünkü yazar taaa yıllar yıllar önce bu kitabı yazarken resmen şu an yaşadığımız dönemi yazmış gibi hissettirdi bana. Bu kitapta da 2013 yılında bir kızıl veba salgını çıkıyor ve bu salgın şu an ki Covid’e çok benzer şeyler yapıyor tabii kitapta tamamen bir dünya yok oluyor ve yeniden ilkel yaşama dönüyorlar. • Bu kitapta bundan bir 60 yıl sonrasını anlatıyordu. İşte insanlık o vebadan sonra yok olmuş falan bir yaşlı adamda şu anki çocuklara 2013’te o kızıl vebanın nasıl çıkışını ve dünyadaki tüm insanların nasıl da yok edildiğini anlatıyordu. Kitap cidden şu anki günümüze çok çok benzerdi. • Böyle karantinaya alınan ülkeler sonra da aşı bulma derdine giren ülkeler ve burada da ilk onaylı aşıyı bulan Almanlar oluyordu ama bu veba tabii daha öldürücülüğü yüksekti. Gerçekten çok etkilenerek okudum. Sizde okursanız zaten şu anki yaşadığımız dönemle ne kadar da çok benzer olduğunu görürsünüz. Okurken çok korkutucu da geliyor çünkü tüm dünyanın yok olmasını okumak ve yeniden ilkel zamanlara dönülmesi ve yeniden dünyanın inşa haline getirilmesi. • Dediğim gibi çok çok etkileyici bir kitaptı. Belki de ama eğer ki kitaptaki kurguyu şu anda yaşamasaydık da kitap bu kadar da çok etkileyici de gelmeyebilirdi. Eğer bizde de bu gibi şeyler yaşanmasaydı. Yazar 2013 yılında bir vebanın çıkışını ve dünyanın nasıl da yok olduğunu ve daha sonrasında da nasıl ilkel hayata geri döndüklerini anlatıyordu. İlginç bir kitaptı ve okuması güzel ve keyifli bir kitaptı diye kısa bir yorum yapabilirdim ama kitaptaki olayların benzerini yaşayınca cidden kitap beni sarstı. Kızıl Veba Jack London
Kızıl VebaJack London · Türkiye İş Bankası kültür Yayınları · 202447,7bin okunma