Seriyi yeni bitirdim. Bitirmemle beraber karakterlerin etkisi devam ediyor ve uzun bir süre etkisinin kaybolacağını sanmıyorum.
Uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Karakterleri o kadar çok seviyorsunuz ki, artık onlar hayal urunu kalemle çizilmiş şekiller yerine aileniz gibi gördüğünüz, belkide en yakın arkadaşlarınız olarak nitelendirebildiğiniz dostlarınız olup çıkıyor.
Ben bu serinin okunmasını çok istiyorum ;bu yuzden sıkıcı bilgiler yerine, seriye başlamanıza az-çok katkı sağlayabilecek konulara değinmek istiyorum.
Öncelikle manga ve anime nedir ?
Bu soru ''Kim 500 Milyar İster''de de çıkmış. Yarışmacı doğru cevap vermiş midir bilmiyorum ve bu konuyu karıştırmak da istemiyorum :D
Manga bizdeki Çizgi Roman'ın, anime ise bizdeki Çizgi Film'in karşılığıdır. Mangalar anime çizim tekniği ile çizilerek, sağdan sola doğru okunur(buna çok dikkat edin). Her türden insana hitap edecek anime ve manga vardır. Günümüzde manga ve animeciler o kadar velet yerine konuluyor ki, tekrardan hatırlatma gereği duydum.
Animeler genel olarak önceden yazılmış olan mangaların Çizgi film veya sinemaya uyarlanmış halidir. Manganın da etkisi ile beraber anime, çizgi film ile arasındaki farkı bariz bir şekilde belli ediyor. Normal bildiğiniz çizgi filmler gibi değildir. Karakterler daha cana yakındır, daha kafa dengidirler ve bunun yanı sıra belli bölümlerde argo sözler ve cinsellikte bulunabilir.
Şimdi gelelim Bleach'e... Nedir bu seriyi bu kadar efsane yapan ? Açıkcası her şeyi... Hikaye ve karakterler o kadar güzel ki, hepsinden spoiler vermeden kısa kısa bahsetmek istiyorum izninizle... o ara isterseniz şuraya 1 2 tane Bleach müziği koyabilirim