2021 170. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2021 00:00
Kitap, gerçek olmayan bir atom savaşı sırasında ıssız bir adaya düşen çocukların liderlik uğruna verdiği savaşı anlatır. Bu savaş öyle bir savaştır ki, her yönden masum gördüğümüz çocukların, aslında kökenlerinde yatan kötülüğü, nasıl ortaya çıkardığını görebiliyoruz. Lider olma duygusu; insanlığın temelinde yatan bir duygu olmakla birlikte, düşmanı yok etme pahasına da olsa bir insanın (bir çocuğun) gözünü nasıl karartabileceğini görüyoruz. Beni etkileyen kısmı da bu oldu. Masumanelikten, vahşiliğe evriliş!.. Ve araştırmalarıma göre kitap başlarda, İngiliz halkı tarafından tepki görmüş. Çocukların kötü aksedildiği iddia edilmiş olsa da, aynı dönemde iki çocuğun masum bir çocuğu döverek öldürdüğü duyulunca kitap ilgi odağı haline gelmiş. Konu itibariyle ilgi çekiciydi fakat akıcılığı için aynı şeyi söyleyemem. Yer yer beni inanılmaz sıktı. Yarısından sonra da su gibi akıp gitti.. Ve kitabın sonunda çevirmenimizin sonsözüyle karşılaşıyoruz, orayı kesinlikle pas geçmemek lazım. Birçok noktayı aydınlattı. İyi okumalar .. Sineklerin Tanrısı William Golding
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,3bin okunma
Güzel bir tahlil ve çıkarım olmuş, emeğinize sağlık. "Bugünün suçlularıda" bir zamanlar çocuktu diye bir söz vardı. Sanki bu eser, o cümleyi açıklamak üzere yazılmış uzunca bir inceleme gibiydi.
rumeysa.
Teşekkür ederim 🌼