·432 syf.····Okunma: 25 Aralık 2021 15:38 Herkesin bildiği gibi Ahmet Ümit' i meşhur kılan şey polisiye roman yazmasıdır. Tabi ki bunu mitolojiye ve geçmiş tarihe dayanarak anlatmayı sever. Bu defa Gaziantep'te kazı çalışmaları yapan bir grup bilimadamı ve yüzbaşı eşref, arkeolog Esra eşliğinde üç cinayet işlenir. Arkeoloji kazı sırasında Hitit yazman Patasana'nın 28 tabletinin bulunması ile macera başlar.
Kitap adını Kral Pisiris'in danışmanı, Hitit bayazmanı, Panku'nun değerli üyesi Patasana'dan alır. Patasana'nın hikayesi kralının hareminden biri olan Așmunikal'e [YASAK BİR AŞK] aşık olması ile başlar. Buarada Hitit devleti o zamanının en önemli, en güçlü devletiydi.
Patasana 28 tableti başından geçenleri anlatarak insanoğlunun nasıl vahşet içinde olabileceğini , aşkından canı yanan bir adamın nasıl acı çektiğini, kini yüzünden Hitit halkına ihanet etmesi ile '' Ben zalimler çağında yaşayan bir alçaktım '' demesi ile kitabın ilgi odağı.
Patasana'ya yaptıklarından kızamadım ben. Onun anlattıklarını bizzat hissettiğim karakter oldu. Bakalım Patasana'nın içi nasıl kin dolu oldu? Üç cinayet ile ilişkisi neydi? Geçmişi geleceğe bağlayan kim? Bu sorularla bașbașa bırakıyorum sizi.
Sümerli üstad tablette Patasana için yazılan küçük şiir kesiti ile iyi okumalar diliyorum herkese. ⭐
Annemin ikinci tanımını vereyim sana.
Annem ufukta parlayan bir ışık, bir dağ maralı, bir sabah yıldızıdır.
Değerli bir akik, Marhaşi'den bir topaz, Görkemli bir prens mücevheri, Neşe yaratan bir akik, Kalaylanmış bir yüzük, demirden bilezik, Bir altın çubuk, ışıldayan bir gümüş, Göz alan bir fildişi heykelcik, Mavi taştan bir zemin üzerinde yükselen alabastar bir melektir o. Annemin üçüncü tanımını vereyim sana.