Dinimizi Güncel Bir Tarz İle Yorumlama
2021 90. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 16:55
Nouman Ali KhanNouman Ali Khan , Pakistan-Amerikalı bir yazardır.Amerika da yaşar.Arapça eğitmeni, araştırmacı, Kuran konusunda bilgili bir kişidir.En etkili 500 Müslümandan biri olarak kabul edilir.Sunnidir.Bayyiha
Din
Dirilt KalbiniNouman Ali Khan · Timaş Yayınları · 201712,3bin okunma
47,5bin Gösterim
Hadis kullanmaması bana birilerini hatırlatıyor ama bu iyi birşey değil. Şu peygamberimiz ve hadisi reddedip sadece Kur'an'ı rehber edinmemizi savunan kesimi. 🤔
Kitabını okuyup lisedeki öğrencilerine tavsiye etmiş biri olarak, taciz suçlamasını kabul etmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Benzer olay Hasan Ali Toptaş için gerçekleştiğinde okuyucuların güveni sarsıldı, ama okunmaya devam etti, edecek de. Nitekim Schopenhauer gibi Balzac gibi düşünür ve yazarların hayatları da pek parlak değildi fakat hayatlarıyla değil yazdıklarıyla hala var oluyorlar. Ama dini bir amacı olan ve binlerce gence rehberlik eden bir insanın böyle bir skandala karışması kabul edilemez, şahsi fikrim. Konuyu araştıracağım yine de. Teşekkürler
Dediğim gibi kitap önerilmeyecek gibi değil..Bi hata yok kitapta..Ama iyisini biliyorken kötüsünü de hatırlatmakta fayda var..
Kitaptaki hadisler yoğunlukta olmadığı için dikkatinizi çekmemiş olabilir. Yazarın kitabında hadislerden bahsettiği bazı yerler: """Peygamberimiz "Din nasihattir; nasihat ise samimiyet­tir." hadis-i şerif i ile bizlere dinin özünün nasihat olduğunu öğretmiştir.""" 12.s """Eğer Peygamber Efendimizin "Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" hadisi vasıtası ile tehabbu nedir öğ­renmemişsek, bu ayetin gereğince de yaşayamayız.""" 136.s """Aynı hadiste "aranızda selamı yayın" ifadesi geçiyor.""" 136.s """Kız çocuk l arı hakkında üst üste, ardı ardına pek çok hadis var. Resullah kız evlatlara inanılmaz bir önem verirdi! Bu basite alınacak bir konu değil.""" "İçinizden hiçbir kimse yoktur ki, üç kızı yahut üç kız kardeşi olup da onlara hüsn ile dav­ randığı takdirde cennete girecek olmasın." 155.s """Bir kadın Resulullah' a gelip, "Babam beni biriyle evlen­meye zorladı. Evlenmek istemedim, ama o beni evlendir­miş oldu. Ne yapayım?" diye soruyor. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) ; "O nikah batıldır, o evlilik de hükümsüz ve geçersizdir." buyuruyor.""" 162.s
Bunun farkındayım zaten dinimizi hadisler olmadan anlatamaz yazar örnek verecek olursak Hz Ömer(ra) in sinirli bi şekilde alkol aldığı için bir vatandaşın evine girmesi hadisesi var.Bunlar Kuran da tabiki de geçmeyen şeyler.Ama ben şu hadisi kullanarak şunu yazdım.Bunu söyledim demiyor.Yazıyor ve geçiyor ama Kuran da ayeti numarasını tüm detayı ile yazıyor bunu belirttim.
Bu yorum görüntülenemiyor
Maalesef abartıldığını düşündüğüm bir kitap. Kitapta yanlış bir şey yok ama lise düzeyinde kesinlikle.
İşte bencede olay bu.
Taciz ve savunma olayını ilk kez duydum.. Şaşkın ve üzgünüm