Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

İnsanın Anlam Arayışı
📌 "Yaşamak acı çekmektir ve hayatta kalmak acıda bir anlam bulmaktır." Viktor E. Frankl (1905-1997) Avusturyalı psikiyatr, logoterapi kuramının kurucusu. Yaşamının 3 yılını Nazi Almanya'sında, toplama kamplarında geçirmiş; annesini babasını, kardeşini, karısını orada kaybetmiş. Toplama kamplarından sağ kurtulabilen sayılı azınlıktan biri ve kurulduktan sonra 9 gün içinde İnsanın Anlam Arayışı kitabını yazmış. Okuduğumda olağanüstü etkilendim ve detaylı bir videosunu hazırladım. youtu.be/dBq1DNhjDzY YouTube: Klasik Okur 🌤️ İyi pazarlar, iyi seyirler.
··2 alıntı·
58,5bin görüntüleme
Fatma80 okurunun profil resmi
Okuduğum kitaplar içerisinde ilk 5 e girer kesinlikle. Harika bir kitaptı.
Umut Onal okurunun profil resmi
Bu kitap beni de çok etkilemişti. Hatta sonraları başım zora girdiğinde aklıma getirdiğim ve de okurken ağladığım bir bölüm paylaşıyorum : " Gerçekte sigara içme ayrıcalığı, haftalık bir kupon kotasına sahip Kapolar’a ya da atrepo veya atölyede usta olarak çalışan ve yaptıkları işler karşılığında birkaç sigara alan tehlikeli tutuklulara aitti. Buna tek istisna yaşama iradesini kaybeden ve son günlerinin ‘tadını çıkarmak’ isteyen tutuklulardı. Dolayısıyla kamp sakinlerinden birisinin kendi sigarasını içtiğini gördüğümüz zaman, devam etme direncine olan inancını kaybettiğini anlardık ve bir kez kaybedilince, yaşama iradesi bir daha kolay kolay kazanılmıyordu.”
Bu yorum görüntülenemiyor
. Rukiye. okurunun profil resmi
Hele birde auschwitz'den sağ çıkmak! Üniversite yıllarında okuduğum ve herkese tavsiye ettiğim yegane kitap.
Eren Yaşar okurunun profil resmi
Emeğinize sağlık Begüm Hanım. Viktor Frankl'ın İnsanın Anlam Arayışı isimli kitabında ortaya koymuş olduğu Logoterapi yöntemi aslında insanların en kötü durumlar karşısında bile yaşamlarını anlamlı kılabilecek kararlılığı kontrol edebileceklerini belirten Stoa Felsefesi ilkesine dayanıyor. Seneca'nın, Epiktetos'un ve Marcus Aurelius'un katkılarıyla zenginleşen Stoa Felsefesi, daha sonrasında insan hakları, özgürlük, dünya vatandaşlığı, evrensel kardeşlik gibi yüksek değerlerin temelini oluşturacaktır. Bir felsefeci olarak benim en çok ilgi duyduğum felsefe ekolü Stoacılıktır. Çünkü Stoacılık herşeyden önce bir yaşam felsefesidir. Yüzlerce yıldır Batı dünyasında insanlara yaşam klavuzluğu yapmış olan ve "İnsan nasıl yaşamalıdır?" sorusunun cevabını arayan bu felsefe ekolü, hem yaşamla ilgili hemde ahlaksal yönden bir çok konuda insanlara çözüm önerileri sunan ve insanları deyim yerindeyse iyileştirici niteliğe sahip rasyonel bir felsefedir. Eğer okumadıysanız Marcus Aurelius'un Kendime Düşünceler isimli kitabı ile Seneca'nın Ahlak Mektupları ve Bilgenin Sarsılmazlığı Üzerine ~ İnziva Üzerine isimli kitaplarını ve Epiktetos'un Düşünceler ve Konuşmalar isimli kitabını alıp okumanızı kesinlikle öneririm.
Life… okurunun profil resmi
Güzel kitaptı 👏👏👏
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.