AYM, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin “insan hakları ihlali” olduğuna karar verdi. twitter.com/Darkwebhaber/st... Yılın en iyi haberi. Laik bir hukuk devletinde din dersi zorunlu değil seçmeli olur.
Din
··2 alıntı·
1.816 Gösterim
Aslında ismi gibi gerçekten "Din Kültürü" dersi olsa ve bütün din ve inanç sistemlerine karşı eşit mesafeyi gözeterek objektif bilgiler sunsa faydalı olacak idi. Fakat bizdeki "Din Kültürü" adı altında "İslam Kültürü" dersi idi ve zorunlu olarak herkese dayatıldı yıllarca. Onu bile beceremediler ama, hocalar bir din ve kültürünü anlatmak yerine ayet ve sure ezberletme yoluna gittiler derslerde. Hâl böyle olunca ihlal kararı kaçınılmaz oldu.
lilith
Kesinlikle. Umarım uygulanır bu karar. Artık aym bile takılmaz hale geldi çünkü ülkede.
Sonunda doğru bir karar
lilith
Hukuk doğru uygulandığı zaman aşırı güzel bir şey değil mi? :)
Cok saçma bir karar olmuş. Türkiye'nin resmi dini İslam, ülkenin %90'ı zaten Müslüman. Ve bizde dinimizi doğru öğrenmek istiyoruz. Din zorla dayatılacak birşey değil. Din derslerinde İslam övülmemeli veya dayatılmamalı sadece tüm doğrularıyla anlatılmalı. Böyle bir karar almak yerine din kültürü öğretmenlerine bu konu hakkında ders vermelilerdi.
#163260398 🙏😊
arapça derslerini de kaldırsalar keşke, hala var bildiğim kadarıyla