Söylesenize nasıl bir çaresizlik içerisindeyken ruhunuzu şeytana satarsınız..? Anlaşılmamak ve değer görmemek yeterli bir sebep midir sizin için? #faust için evet.. Goethe'nin büyük eseri Faust tam da bunu anlatıyor.. Benim Goethe'ye olan bağlılığım werther'den geliyor.. o yüzden bu kitabı gerçekten çok okumak istiyordum.. konusu beni çok heyecanlandırıyordu.. Goethe bir oyun olarak kaleme almış bu eseri.. ve ikinci kitabı anlamak çok da kolay olmuyor açıkçası.. okunması emek isteyen bir kitap.. Yunan mitolojisi başınızı döndürüyor.. ben bu kitaptan önce mitolojiye biraz hakim olduğumu düşünürdüm okuyunca anladım ki çok az hakimmişim.. elimde telefon google'a sora sora ilerledim. Gerçekten çok zengin bir mitoloji ve bunu oyun içine yedirmeyi başaran bir yazar var.. zaten yazdığı şeyler de hiç bu dünyaya aitmiş gibi gelmiyor insana.. tıpkı shakespeare gibi büyülü bir dili var.. okuyanına sanatsal bir şölen yaşatıyor ve tabi ki işin bir de felsefi kısmı var.. bir ara karşıma thales bile çıktı.. Kesinlikle okumadan önce ön bilgi istiyor.. :) sadece sonunu ben farklı bekliyordum açıkçası.. bir de galiba Goethe'nin bunu roman olarak ele almasını isterdim.. tamam, çok isterdim.. #k:336334 Johann Wolfgang Von Goethe