Bir hayatı hissetmek
2022 119. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2022 23:34
Okuduğum eserlere puan vermek huyum değildir ama bu kitap 10 (ON) puanı hakediyor. Kitap yazarın ilk kitabı umarım son kitabı olmaz. Kitap yazarın girişte belirtiği şekliyle hayatından uyarlanmış. Tabii böyle olunca ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemiyor okuyucu. Kitap kahramanı Kamil'in kas hastası olduğunu öğrendiği ilkokul çağlarından başlayıp üniversiteyi bitirip ordan kutsal topraklara uzanışının hikayesini akıcı şekilde anlatıyor. Yazar okuyucu klasik bir engelli biyoğrafini okumaktan çok uzaklara götürüyor. Gerek akıcılığı gerek kullandığı edebi tarzlar kitabın ilk sayfalarında daha dikkatten kaçmıyor. Yazar okuyucuya kahramanı Kamil üzerinden engelli bireylerin dünyasının kapılarını sonuna kadar açtığı gibi onların hissettiklerini de hissettiriyor. Zaten kitaplarda bunun için var değil mi. Yaşamadığın bir hayatın duygularını hissedebilmek. Suç ve Ceza Fyodor Dostoyevski sında kahramanı Raskolnikov üzerinden düşünmeden yaptığımız zarar verme eylemlerinin sonucunu, Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi nde kahramanı üzerinden yasak ilişkilerin acı sonunu okuyarak nasıl hissedebiliyorsak M. Ali Aslan Turuncu Gökyüzü nde engelli olmayı hissettiriyor okuyucuya.
Edebiyat/Klasik
Turuncu GökyüzüM. Ali Aslan · Cinius Yayınevi · 20224 okunma
Bu kıymetli yorum ve inceleminiz için çok teşekkür ediyorum. ☺️