2023 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 16:08
Stefan Zweig 'in çok bilindik bir yazar olmasına rağmen çok bilinmedik muhteşem kitabı. Aslında kendini Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu gibi popüler kültüre kaptırmaması, daha da özel kılıyor. "Portal" kanalından hikaye ile alakalı video izlemiştim. Videonun içerisinde de gerek kitap, gerek de filmlerdeki karakterlerin karakter gelişimini anlatıyordu. Kişinin karakterinin baskı altında ortaya çıkacağını söylüyordu. O videoyu izlerken aklıma baş karakterimiz Christine geldi. İlk başlarda gördüğümüz o masum, utangaç, mülayim karakterin bir günde tepetaklak oluşu, şöhretin gözündeki bütün perdeyi siyaha boyaması, damarlarına işlemesi ve karakterini bütünüyle sarsması beni korkuttu. Sayfaların hızla akıp geçeceği bir kitap olacaktır. Hızla sayfaları geçerken, verilen mesajları da atlamamak gerekir. Bu hikayenin bir değil birden çok mesajı vardır. Hikayenin sonunun üstü kapalı bitmesi hoşuma gitti diyebilirim. Çok rastladığımız bir son değildir. Kim bilir belki de bizim içimizde de açığa çıkmayı bekleyen aç gözlü yanımız vardır, açığa çıkmasını sağlayacak şartlar henüz yoktur. Tıpkı Doktor Jekyll ve Bay Hyde’in Tuhaf Hikayesi gibi. O kitapta da şu söz geçiyordu: "Aslında insanoğlunun bir değil, iki benliği vardı." Belki de bazılarımzda ise ikiden çoktur. :)
İnceleme
Postacı KızStefan Zweig · Martı Yayınları · 20181,025 okunma