2023 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 22:30
! UYARI ! Eğer mühim işleriniz varsa kitaba sonra başlayın. Çünkü kitaba başlayınca bırakamıyorsunuz ;) Ayrıca yanınızda bir miktar peçete bulunması hiç fena olmaz :) Gelelim kitap hakkındaki âcizâne yorumlarıma: Kitabımız İkinci dünya savaşının olduğu yıllarda savaşa üç oğlunu ( Kasım , Maysalbek , Caynak) ve eşini ( Suvankul ) gönderen Tolganay hatun ve gelini ( Kasım'ın eşi ) Aliman hatunun geride kalanlar olarak yaşadığı zorluklar üzerine kurulmuş... Öyle zor acılara göğüs geriyorlar ki gelin kayınvalide gün geçtikçe anne kız oluveriyorlar . Acıyla kavrulan yürekleri umutla pişiyor. Savaş uğrunda en sevdiklerini ( anne , eş, evlad , koca ) feda ediyorlar. Her şeylerini bir bir kaybederken umutları alev gibi sönmeye yaklaştıkça daha çok harlandı. Savaş kimsenin gözünün yaşına bakmadan yaktı yıktı her köşeyi ve her yüreği... Doymadılar bir türlü zalimler . Kendileri doymadıkları gibi insanları mutluluğa aç bıraktılar. Yazık!! Kitabı okurken aklıma bir önceki okuduğum kitaptaki şu söz geldi "Takdir tedbire tebessüm eder" .... Cengiz Aytmatov'un kalemine sağlık.. Kitaptan şu sözlerle noktalayayım incelememi Onlara bir diyeceğim var ama herbirinin kalbine nasıl gireyim de anlatayım? 《السلام عليكم》
İnceleme
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202277,7bin okunma
Kaleminize sağlık!
Güاsüm
Muhammed Emin Maitemur yok henüz okumadım. Listeme ekleyeyim o vakit. Beyaz gemi eseri ile tanışmıştım Cengiz Aytmatov ile . Toprak Ana ikinci eseri oldu okuduğum. Üçüncü de nasip olursa Cemile olsun .. Teşekkür ederim kıymetli öneriniz için :))