2023 4. kitabı
Zweig kitapları benim için hep kısa bir soluk almak gibi olmuştur.. ya da biraz şekerleme yapmak gibi..;) günün yorgunluğundan kurtulmak için bir bardak çay alır ve elinizdeki kitapla bir köşeye oturursunuz ya hani..(bu arada ben kahveciyim,)) işte o kitaplardan biri de bu kitap.. kısacık hikayeler olmasına rağmen bıraktıkları etki hissedilir derecede yüksek.. şunu da söylemem gerekir ki bilinmeyen bir kadının mektubu ya da bir satranç kadar beni etkileyemedi ama 24 saat için iyi iş çıkardı.. neden bilmem ama Zweig kitaplarındaki kadınların ortak paydası incinmiş olmaları.. Belki de yazarımızda en iyi iş yapan kadın profilinin acı çekmiş olanı olduğunu fark etmiştir.. acı neler yaptırmaz ki insana..;) bir de umut.. kitap zaten kısacık olduğu için çok da ipucu vermek istemiyorum ama yine hastalıklı bir tutkunun anlatıldığını dile getirebilirim.. o tutku karşısında kadının verdiği mücadele ve fedakarlık yer alıyor.. aslında her şeyin bir anda değişebilecek kadar hassas olduğunu, insanın başına ne zaman ne geleceğini asla kestiremeyeceğini gözler önüne seriyor.. uzun lafın kısası her şeyi göze alabilecek bir kadına karşılık leş bir tutkunun peşinden giden kör ve korkak bir adam.. anlayacağınız yaşanılmadan heder edilmiş yarım bir aşk hikayesi daha... Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatBir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat Stefan ZweigStefan Zweig
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,8bin okunma
Korku kitabini okuyorum tam da anitibari ile.. Ama ben cayciyim👍
Keyifli okumalar.. :)