2023 19. kitabı
Okunma: 20 Mart 2023 21:44
Merhaba. Grupça okuduğumuz Pencereden, okuduğum ikinci eseri oldu yazarın. Güray Süngü yine aynı samimi üslubu ile hem derinden etkileyip hem sorgulayışı sizi alıp başka diyarlarda gezdirecek. Bu defa Ayhan'la karşılaşıyoruz. Nasıl tanımlarız Ayhan'ı; İçten yaralı, ince düşünceli, çekingen yaradılışlı, bizim dünyamıza fazla iyi bir karaktere sahip. Dışı da içi de yaban, en yakınına bile karşı set çeken, "siz" kalıbına koyan, hem fiziksel hem ruhsal acıları ile boğuşan nadir belki de hiç tanışamayacağımız insanlardan biri. Sevgiden, acıdan, yalnızlıktan, korkudan, incelikten, saygıdan tüm bu hayatınızda olan gerçek duyguların her bir zerresini hissedeceğiniz, ilgi çekici örgüsü ile de merakla okuyacağınız ve sonrasında iyi ki Ayhan'la tanıştım diyeceksiniz. Biz grupça çok sevdik Ayhan'ı. Onu anlamaya daha çok dinlemeye çaba sarf ettik. Tıpkı onun bize duygularını doğal bir biçimde ifade etmesi, dertlerini paylaşmaya karar vermesi gibi. Sizlere de ilk fırsatta okumanızı tavsiye ederim. Herkese keyifli okumalar dilerim. #heraybirşiirbirromanokuyoruz : Fatma Kazankaya Sena Karaca Gülşah Ongun Beyza Şahin Smk Kitapperverbiri #kitapalıntıları : *Yalnızlık kati. Başka bir şekli yok hayatın, bu işte. Ummak gereksiz bir iyimserlik. Belki de son hayal kırıklığımızı sakladık cebimizde bir yerlere. Yine de o kadar çok hayal kırıklığı var ki bizi bekleyen. Olsun... *... Düşünceli olmak, ince olmak zor kılıyordu hayatı. *Neye katlanmak Ayhan? Kendine mi, insanlara mı, hayata mı, zamana mı, yalnızlığa mı?... Ama sorun onlar da değil. Onların göremediği bir şey yok, aksine bizim göremediğimiz bir şey var. Bu bir şey onların hayatlarını şevkle sürdürmesine yol açıyor, bizimse kendi sessizliğimiz içinde yitip gitmemize. *Hayır deli değildik, biraz inceydik o kadar. Sebebini de bilmiyorduk, sorguladığımız zamanlar olmuştu ama engelleyebildiğimiz zamanlar hiç olmamıştı. *"Direniyorum ama kazanamam... Sürdüremiyorum... Her geçen gün biraz daha azalıyorum... Yakında yok olacağım..." *Bir kapı var sadece. Geçemedik biz. Geçtik sandık geçiyoruz sandık ama geçemedik. Ama orada kaldık sevgili Ayhan, orada kaldın. Ne içerisi, ne dışarısı. *İnsanlar konuşur, hep konuşur. Ama ben yoruldum. *Biz düşünmüyoruz, o zamanlar da düşünmüyorduk, yaşıyorduk, şimdi hiç düşünmüyoruz.
Edebiyat & Roman
PenceredenGüray Süngü · Ketebe Yayınları · 2020720 okunma