FİLM TADINDA BİR KİTAP
2023 66. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2023 14:22
"Sarı ışık yandı." cümlesiyle başlayan kitap ilk sayfadan itibaren beni merak ve heyecanla içine çekti. İlk defa bir kitaba bu kadar hızlı şekilde kapıldım diyebilirim. Okuma süresince merak, heyecan, korku, tiksinme,acıma, aksiyon kitapta hiç eksik olmadı ve tüm kitap boyunca devam etti. Film tadında bir kitaptı. Özellikle salgın hastalıkları, ölümcül virüsleri konu edinen filmlerden hoşlanıyorsanız kitabı da severek pir çırpıda okursunuz. Bir de yakın zamanda yaşadığımız pandemi dönemini göz önünde bulundurunca yaşayarak okuyorsun resmen. Kitabın konusu hayatın olağan akışı içerisinde gerçekleşmesi çok muhtemel. (Tabi salgın bir körlük değil de virüs felan) Yazar bu eserine de noktalama işaretlerini konuk etmiyor. Değişik bir üslubu var ancak bu sizi okurken rahatsız etmiyor. Ben sevdim diyebilirim. Güzel kitaptı, herkese tavsiye edebileceğim nadir eserlerden biri oldu:) Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim:)
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022132bin okunma
6 +1'leme
6,7bin Gösterim
Bu kitabın yeri bende çok çok ayrıdır, okuduğuna pişman olmayacağını zaten söylemiştim bir incelemeyle taçlandırmanaysa çok sevindim... Kitap sürükleyici anlatımıyla alıp götürüyor insanlığın olası durumlarda geldiği aşağılık noktayı da çok güzel vurguluyor kitaptaki özü de boş geçmeyelim 😁
Şeyda teveccühüz😁🙏🪷
Noktalama işaretlerine neden düşman acaba, aziz nesin mesela çok hassastır bu konuda. Hatta obsesif bile denilebilir :)
@smra_ypl 😊😊
Güzel bir inceleme, kaleminize sağlık. Yazarın Görmek kitabı devamı şeklinde sanırım. İkisini de okumak istiyorum bu sene vakit ayırabilirim umarım.
Göğe Vurgun 😇🙏🪷
Filmini de mutlaka seyredin. Fena değildi...
Hipokampus
Fragmanı izledim:) oyuncular çok iyi mutlaka izleyebim:)🪷
Henüz yeni bitirdiğim kitaplardan biri. Noktalama işaretlerinin olmaması başta sinir bozucu olsa da kitabın akıcılığı bu rahatsızlığın önüne geciyor. Aynı yazarın ‘Görmek’ kitabında da benzer üslup var. Tavsiye kitaplar arasında ilk 10 da yerini alır Körlük👌
Hipokampus
Ben ilk Bilinmeyen Adanın Öyküsü kitabıyla tanıştım yazarla. İlk okuduğumda şaşırdım acaba basım hatası var diye diğer sayfaları karıştırdım ama öyle değilmiş😁 neyse okuyayım artık zaten kısa bir hikaye dedim. O kadar akıcı geldi ki hem şaşırdım hem de çok sevdim. :) Evet herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap. Elimdiki kitaplar bittikten sonra Görmek kitabına başlarım.