"İnsan üzüntüden nasıl ölmüyor anlamıyorum."
Sayfa 103·Kitabı okudu
··1 alıntı·
4 +1'leme
24,5bin Gösterim
Taa lisedeyken okumuştum bu kitabı 🥹
İnsan üzüntüden ölüyor bence yani üzüntülerin toplamıyla, yavaş yavaş. Üzüntü olmasa ne yıpratırdı ki insanı?
Fiziksel anlamda ölmüyoruz,ruhumuz çoktan ölü
Enes
O kadar doğru ki maalesef...
Beşer nisyan ile maluldür. Yani insan unutkanlık hastalığına düçardır. Vaktiyle ilmi bir araştırmaya dair bir haber okumuştum. Araştırmada insan hafızasının kötü anıları unutmaya daha meyilli olduğu tespit edilmişti. Musibetlerin sebep olduğu üzüntü, keder en şiddetli anından itibaren ruhumuza olan tesirini kaybetmeye başlar. Esasen bu ALLAH tealanın bizlere bir lütfudur. Hayatımız boyunca tüm üzüntülerimizin tazeliğini muhafaza ettiğini, acıların daima bir birine ilave edildiğini düşünsenize, insanoğlunun maruz kalacağı keder hali, taakatinin çok üzerinde olurdu. Bu halet-i ruhiye ile ne bir kimse uzun süre yaşayabilir ne de yaşayanlar hayattan keyif alabilirdi.
hasta oluyor (orn kanser) ve ölüyor. sonra hastaliktan öldüğünü soyluyor falan...
Gençliğimin kitaplarından:)
Tekrar ve tekrar; Bunun için ,,,,, “ Umudumuz hep Allah’tandır…” Elhamdulillah….🤲🌸🫶❤️ Yoksa ; Yaşar Kemal’ in dediği gibiyim , “ Demir olsaydım erirdim , toprak idim ki dayandım ..” Hamdolsun ,” Hasbünallahi ve nimel vekil..” 🤲🌹