·352 syf.····Okunma: 06 Haziran 2023 20:56 Bu kitap önerisine güvendiğim birkaç arkadaşımın deli olduğu bir kitaptı ve okuyunca neden bu kadar beğendiklerini anlamış bulunuyorum.Bir süredir iyi bir gerilim kitabı okumamıştım ve sağolsun tarzı özlediğimi bana hatırlattı.
YÜKSEK DOZ SPOİLER!!!
Öncelikle kitabı okurken ciddi anlamda gerildim.Özellikle ilk 200 sayfa heran birşey olacağına dair o tedirginliği yazar çok güzel hissettiriyor.Diken üstünde okuyorsunuz.Bu konuda çok çok başarılı bir kitap.Ben birkaç şeyi tahmin ettim aslında …Andrew’ın bu kadar mükemmel ,Nina’nın bu kadar manyak olması beni huylandırmıştı.Ama tabi arkadaki hikayedeki ayrıntılar şaşırttı.Cezaların şekli ve psikopatlığı ,Andrew’ın manipülasyonunun derecesi gibi..
Millie karakteri ise kitap özelinde çok nokta atışı bir karakterdi.Akış içinde zaten bütün hepsinin arıza olduğunu hissediyorsunuz.Millie neden hapise girdi? Andrew neden bu kadar şeye rağmen uysal? Nina neden bu kadar agresif?? Vs vs soruları sürekli sizi uyanık tutuyor.
AŞIRI YüKSEK DOZ SPOİLER!!!
Kırdığım bir puanı 2 inci bölümün çok hızlı gelişmesinden ve sonundan dolayı kırdım.Millie’nin yaptıklarının diyetini Andrewe ödetmesi içimin yağlarını eritti ama ölmesi çok üstünkörü geçiştirilmişti ve Enzo kısmı havada kaldı.Adam jet hızıyla konuya dahil oldu ve çıktı gibi geldi bana .Ölümünün yanlarına kalması da birazcık mantık dışıydı ama kurgu bu diyecek birşey yok.En son kısımda Lisa’nın evinde çalışma olayı ve asıl Şeytanın kim olduğu ayrıntısı da cidden güzeldi.
SPOİLER SONU!!!
Bahsettiğim son hususlar dışında kusursuz bir kitaptı.Gerilim seven,ters köşelere bayılan ve cidden farklı kurgulardan hoşlanan herkese gözüm kapalı bütün yorum yapan arkadaşlarımın önerdiği gibi öneririm.Kesinlikle tavsiye!!!