Nur
2023 12. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2023 09:26
Mustafa Kutlu'nun şu vakte kadar okuduğum en beğendiğim eserlerinden biri "Nur" oldu. Kafasında karmaşık sorular barındıran, bu sorulara yanıt bulmaya çalışan, bulunduğu mertebe ile yetinmeyen, hakîkatin peşinde koşan bir Nur'un hikâyesiydi bu hikâye. Yazarın da karakter üzerinde ele aldığı gibi insan dünyada Allah'ı bulma ve onunla iletişimde olma çabası içerisindedir. Hakîkî mutluluğun kaynağı, insanı tatmin edecek cevaplar ancak buradadır. Fakat bu cevaplara erişmenin de kolay olmadığını Nur'un adım adım, şehir şehir arayışında görüyoruz. Cefa olmadan sefa olmaz derler. Önce çaba gösterilecek ki netice belirsin. Nur'un bu konudaki çabası takdire şâyandı. Ayrıca bir çok yönden kendini geliştirmiş bir insan profili olarak, elinde bulunan maddiyatin, mevkînin aslında insanın doyumu için kendi başına bir anlam ifade etmediği, zihinde yaratılışla alakalı soruların fıtren var olduğu ancak insanın bunların üstüne eğilmekten kaçındığı, kolaya kaçtığı ve bunun neticesi olarak da dünyaya meylettiğini görüyoruz. Her ne kadar sonu biz insanları üzse de insanın sevdiğiyle vuslatı kadar muhteşem bir şey yok. Nur Mustafa Kutlu
İnceleme
NurMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 20144,914 okunma