"Bir kitabevi çalışanının gözünden günümüz okur profilini gözler önüne seren komik bir anı: Yaklaşık iki aydır bir kitapçıda kölelik yapıyorum.
Bir dönem de ‘Aşk-ı Memnu’nun kitabı çıkmış’ diye kitapçılara akın eden liseliler vardı gündemde:) Ancak rekor hala Tv8’deki Kürk Mantolu Madonna’nın, şarkıcı Madonna’nın hayatını anlattığını iddia eden teyzede... Çıtayı öyle bir yere çıkardı ki, ne yapsak yetişemeyiz o seviyeye:)
Önceki 1 yanıtı göster
:) Malesef öyle... Bu ülkede her şey olabilirsin ama asla rezil olamazsın diye bir laf var ya hani; bu teyzemiz bu klişeyi bile yerle bir etmiş:))
1 yanıtı göster
Kitapçıyla geçen sohbetimden bir kesit; - Kitapçı: Hangi kitabı arıyon abi? Yardımcı olak. - Ben: Aklından Bir Sayı TutAklından Bir Sayı Tut . - Kitapçı: Tuttum. - Çırak: Şimdi bırak. Gülüşmeler? !?!?!?!?!?! -Kitapçı: O kitap yok bizde. (Koşar adım uzaklaşan ben)
Maalesef ki bu ülkenin profesörü bile kendi alanındaki kitaplardan haberi yok onun için öğrenci olanın bilmemesi anormal gelmedi bana aslında.Öğrencinin öğrenmesi için sorgulaması gerekir ki o da bu coğrafya için çok lüks. Bu ülkede uzmanlar gereken noktalara gelmediği sürece böyle devam eder bu devran.
Gülsek mi ağlasak mı? Kara mizah yapmışsınız. Ben de şimdi kitapçı da çalışanlara taş atacağım. :) Kahraman Tazeoğlu'nu "şair" olarak gösterip, kitaplarını bana öneren oldu. Sezai Karakoç'un Monna Rosa kitabını istediğimde bana "Monna Rosa" Sezai Karakoç'un şiiri diyen oldu. Karamozov Kardeşlerini incelediğimde "Abi, bu nedir? Bu tuğla gibidir," diyen oldu. Kitapçı da çalışanlar da kitap anlamaya gelenlerden de çürük olanları çıkıyor. Ve insan hayret ediyor.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor