Arka Kapak:
"II.Dünya Savaşı'ndayken, Fransızlar için geçen en zor günlerden birinde havalanmak zorunda kalan bir grup savaş pilotunun, savaşın her daim kaybedenenin İnsan olduğunu keşfetmesinin öyküsü Savaş Pilotu.
Savaşın anlamsızlığının, ölümle burun buruna yaşamanın, umutsuzluğun ve buna rağmen vazgeçmeyişin işlendiği ve bir anlamda Exupery'nin dış dünyadan çok iç dünyasını yansıttığı, otobiyografi tadında unutulmaz bir eser."
Öncelikle bana biraz karmaşık geldi. Sanki bir sey anlatırken yarısında başka bir konuya geçiyormuş gibi hissettim. Kafamı her ne kadar kitaba vermeye çalışsam da odaklanamadım. Tamamen kargaşa yaşadım. Bitse de kurtulsam modundaydım. Belki de hiç otobiyografi tarzında eserler okumadığımdan kaynaklanıyordur. Eğer siz de otobiyografi tadında eserler okumadıysanız hiç bu kitaptan başlamanızı tavsiye etmem. Genel olarak kitabın anlatmaya çalıştığı şey güzeldi. İnsanı hem eleştirip hem öven bir tarafı vardı. Belki ben kafamı tam verebilseydim anlatmaya çalıştığı şeyleri tam olarak anlayabilirdim. Yine de ön yargı ile yaklaşmayalım.