Arkadaşım sayesinde 'Kadın Beyni Erkek Beyni'ni okudum ve gerçekten yazarın çok akıcı ve sıkmayan anlatımı beni şaşırttı ve sevindirdi.
Kitabın övülecek birçok noktası var, ama bence ilk paragrafta söylediğim gibi en iyi kısmı akıcı olması. Ben daha akılda kalıcı olsun diye her gün 1 bölüm okuyarak ilerledim, ama gerçekten bir bilim kitabına göre çok daha kısa sürede okunabilirdi.
Erkek-kadın farkını kitap çok güzel bilimsel örneklerle süslüyor ve gariptir ki o örnekler akılda kalıyor. Günlük hayatta kimi diyaloglar da ne kadar da gerçekçi olduğunu kendim de tecrübe ettim. Çoğu popüler bilim kitabının yapması gerekeni bu kitap muazzam bir bütünlük de sunuyor. Bilimsel örnekler inanılmaz derecede nokta atışı. Tek tek saymasam ve üstü kapalı şekilde belirtsem de gerçekten böyle.
Kitap akıcılığının ve güzel örneklerinin yanında aynı zamanda çok iyi bölümlendirilmiş. Gün gün okuduğum için kimi zaman iki-üç gün okuyamasam bile kaldığım yerden devam ederken hiç unutmadığımı fark ettim. Bu da iyi bir özellik.
Farklılıklarımızı belirtirken yazarın tavsiyeye yakın paragraflar koyması da hoş ve samimi hava katmış bence; bu da sıkıcı olmamasını sağlamış. Bu durum muhabbet havası gibi hissettiriyor ve tüyoların samimi hissettirmesine olanak sağlıyor.
Bir ilişkide basitçe olabilecek her soruya hem karşılık veriyor, hem samimi hissettiriyor, hem öğretiyor, hem tüyo veriyor. Aynı zamanda bunu akıcı şekilde yapıyor. Takdir edilesi.
Tek anlamadığım nokta ara ara bölümler öncesi bir kız ve erkeğin bitmeyen hikayesiydi. Sonuna kadar hoş bir detay olsa da sonunda anlamını çözemedim.
Beyinlerimiz hala en büyük gizemlerimiz. O gizemi anlayıp birbirimize karşı en iyi (faydalı) şekilde kullanmak yine bizim elimizde. Umarım bunu başarabiliriz. Serkan Karaismailoğlu'nun eline sağlık, kesinlikle büyük tavsiyedir.