2024 2. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2024 21:00
Kitaba adını veren Kıskançlık "kıskançlık" duygusu en ince ayrıntısına kadar milim milim işlenmiş. Bir duygunun bu denli detaylı ve her yönüyle işlenişine ilk rastlayışım doğrusu. Her şeyin fazlası zarar diyerek kıskançlık duygusunun günden güne bir insanı nasıl tükkettiğini gözler önüne seren yoğun bir eser. Açıkçası Yazarla ilk tanışmam oldu bu kitap yer yer Stefan zweıg Stefan Zweig havası sezsem de yoğun, uzun ve karmaşık betimlemeleri, derinlemesine incelemeleri ile bir yerde sıyrılmış ve fark yaratmış bir yazar. Fazla detaycı bir anlatım olsada yaşamı ve bizi var edenin detaylar olduğunu düşünüyorum. Asla basit ve sade bir anlatıma sahip değil. Benim odak problemim olduğu için zaman zaman çok zorlandım çünkü tüm dikkatinizin onda olmasını isteyen bir eser. Kısa klasik olmasına rağmen bir çırpıda okuyup bitirebilinecek eserlerden değil kesinlikle. Proustun Marcel Proust kayıp zamanlar serisinin beşinci cildi Mahpus'tan Mahpus bir bölüm olduğu için kısmen kopuk gelebiliyor. Buna bağlı olarak olay örgüsü de okuyucuyu tam anlamıyla içine çekemiyor. Fakat anlatılan konudan, işlenen temadan ziyade anlatım şeklini sevenler, derinlik arayanlar ya da tahlil yeteneği olduğunu düşünenler eserin tamamını da okuyabilir.
KıskançlıkMarcel Proust · Can Yayınları · 20202,660 okunma