Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Nefsine uyan ilim talebesi, nefsiyle cihad eden sufiden nasıl üstün olabilir?
Ilim öğrenen kimse nefsine uymakla kendine zarar verse de herkes onun ilminden faidelenir. Kendini yakarsa da başkalarının kurtulmasina sebep olur. Sûfi ise kendini kurtarmakla uğraşmaktadır. Baskalarina faidesi yoktur.islamiyyet, insanların saadetine çalışanları, kendini kurtarmaya çalışanlardan daha üstün tutmaktadır. (Ibni abidin)
Sayfa 85
·
1 artı 1'leme
·
74 görüntüleme
Oku dinle okurunun profil resmi
Ilim her halde üstündür. Elbette ilim ile amel etmek iktiza eder lakin kimse nefsini tam terbiye edememiştir ki bildiğini anlatmasın hocam. Ilim yoluna çıkanın da niyeti ilmiyle amel etmek olmalıdır muhakkak.
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Bilakis; yaşamayan edepsiz ilmi ile kötü örnek olur. İlmiyle (edepsizliği meşrulaştırır) dine ve insanlara en büyük zararı verir. Bu gün olduğu gibi... Fakat sufi hal dili ile edebi temsil etse bundan büyük fayda mı olur? Ve kimseye zararı da olmaz. #187272693 Kuran tam tersini söylüyor ve uyarıyor; Sizler kitabı okuduğunuz halde insanlara iyiliği emredip kendinizi unutuyor musunuz? Aklınızı kullanmıyor musunuz? (Bakara Suresi 44. Ayet) (Tefsirine bakarsanız sırf bu yüzden helak olan yahudi kavmiyle karşılaşırsınız ki, bugün toplumu lut kavmine çevirenlerde yaşamayan ilim sahipleridir zaten.) Edep ilimden üstündür. Kişinin önce kendini düzeltmesi farz. Anlatması da nafiledir. Nafileyi farzdan üstün tutmak küfürdür. Ve; Din samimiyettir. (Hadis-i Şerif)
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Edep ilimden üstündür. Bir insanda yok ise edep, neylesin medrese mektep: Okusa alim olsa, yine merkep, yine merkep! Necip Fazıl KISAKÜREK
꧁ İzzeddin el Kassam ꧂ okurunun profil resmi
Kuran böylelerine kitap yüklü merkep der. Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir. (Cum’a Suresi 5. Ayet)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.