2024 6. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2024 23:14
Merhaba 1K okurları! Yorgun zihinle nasıl inceleme yazılırsa artık. Neden şimdi, onu bile bilmiyorum. Kendimi çözemedim ki sorulara da cevaplar bulayım. Ama Sofie ve Alberto bir çok soruya cevaplar arayan filozofları tek tek andılar. İlk filozoftan günümüze kadar. Öğretileriyle, düşünce tarzlarıyla, hayata bakışlarıyla her birisinin mantığını, kavramını masaya yatırdılar. Kitaba bayıldım zaten. Pdf okudum, kendime hediye edeceğim kitaplardan artık. Felsefe seven birisi için akıcı. Hatta masaüstü kitap derdim. Ve ben bu kitabın felsefe dersliği olarak okutulmasını isterim. Yazarın kapsamlı araştırmaları olduğuna o kadar eminim ki. Din, bilim, evrim, tasavvuf, psikoloji vs. vs. Her konuda bilgili olduğu anlatım tarzından, olayların detaylarına varmasından belli oluyor zaten. Yalnız felsefe yazmamış. Bir tek filozofları konuşmamış. İnsan varlığının Adem'den Hatem'e bütün öz geçmişini, yaşam tarzını, düşünce yapısını da sayfalar arasına dökmüş. Masallar, kitaplardan alıntılar, daha neler, neler... Hayal dünyası geniş yazarımızın belli. Okuma listeme kattığı bir çok yazar, nice kitap oldu. Minnettar olmamak elde değil. Bir çok alıntı yaptım kitaptan. Bazı filozofları sevdim, bazılarını da anlamaya çalıştım. Kitapta bir çok kelimenin kaynağı da anlatılıyor. Mesela; "tezler, amaç, ..." Tarihe değiniyor yazar. Eleştirisel bakış açısı da, anlayış da sergiliyor. Sabırla okunması gereken kitaplardan. Sindire sindire, yudum yudum. Kitabın içeriğini anlatmayacağım ama, "Alice harikalar diyarı'nda, Sofie felsefe klübesi'nde" diye bir ayrıntı yapmazsam rahat edemezdim. Felsefe kursundan mezun olur gibi bitirdim kitabı. Son günlerde bana yorumlarıyla eşlik eden, hatta nokta atışı ayrıntılar veren arkadaşım @ByRealist'a da teşekkür ederim. Keyifli süreçti. Kitabı okumaya Esina'yla başladım. O yutup bitirdi tabii, ben tosbağa olmayı seçtim. Teşekkür ederim ruhum. İyi ki okuduk. Keyifli okumalarınız olsun.
Felsefe
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 202043,7bin okunma
1.619 Gösterim
Kitabsever
Mustafa A. Hocam Esina Ruhum'la beraber bir yola çıktık biz. Hatta kararlar alınmış ve beni de davet etmişlerdi. Ama bazı anlaşılmazlıklar nedeniyle Mustafa A. Hocam kitabı yarım bıraktı. Tabii Esina kitabı yuttu bir içim su gibi. 3 ay sonra nihayet ben de sözümü tuttum ve kitabı bitirdim. Şimdi neden yorumda belirttim? Çünkü kitabı sonuna kadar götürmeyen Hocam, okumamızda devam etmediği için, benim ayrıntılara takılmayan aklım bunu da unutmayı yeğlemiş. Çünkü unutmazsam kin olurdu. Kindar biri de olmayı hiç sevmiyorum. Velhasıl Mustafa A. Hocam kitabı okumadınız, incelememi okursunuz her halde:))
Güzel bir inceleme olmuş kalemine sağlık. Ben de okurken Sofi'yi Alice benzetmiştim. Hatta bir yorumum vardı Sofi harikalar diyarında diye:) İncelemede küçük bir fazlalık ve yine aynı şekilde küçük bir eksiklik gözüme çarptı bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Emeğine yüreğine sağlık. Daha nice güzel kitaplarda buluşmak dileğiyle. Kitapla kalalım, hoşça kalalım 😉😘💙
Kitabsever
Esina 😂💙