Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Çok eşlilik;
İslâm bir erkeğin dört karısının olmasına nasıl izin veriyordu? ... Farkına vardığım şeylerden biri de İslâm'da çok eşliliğin teşvik edilmediği, sadece zorunlu hallerde buna tolerans gösterildiğiydi.
Sayfa 35
·
815 görüntüleme
Lucce okurunun profil resmi
Ruhsat verilmesi.İslâm çok eşliliğin önüne setler kuruyor günlerinde,yediği içtiği ihtiyaçlarında kesinkes adaletli olması bunlardan ikisi..
1 önceki yanıtı göster
Muhayyer okurunun profil resmi
@acziyetsahibi Evet cahiliye dönemine baktığımızda İslam'ın çok eşliliği teşvik etmemesinin yanı sıra, aslında bu duruma bir kısıtlama getirdiğini görüyoruz.
3 sonraki yanıtı göster
Vakur Tscheisever okurunun profil resmi
İnce, derin ve hassas bir mevzuu.
Mustafa Sabri Efendi
Mustafa Sabri Efendi
'nin
Meseleler Hakkında Cevaplar
Meseleler Hakkında Cevaplar
isimli eserinde derinliğine tetkik edilmiş. Lütfen okuyun, teşvik mi edilmiş, adalet nereye kadar mümkün? Setler mi konmuş?
Muhayyer okurunun profil resmi
Tavsiye için teşekkür ediyorum hocam. Bakacağım inşallah
Hatice Kübra okurunun profil resmi
Mevdudi'den Yusuf süresi tefsirini okuyorken denk geldiğim çok hoş bir mesaj vardı: Ebeveynlerin, bilhassa annelerin çocuklarını eşit oranda sevdiğine dair inanılan konuyu Yakup aleyhisselam ve oğulları üzerinden inceleme yapmıştı Mevdudi. Adillik vasfını tam olarak yapabilen hiçbir kul yoktur, bunu yanlızca Allah yapabilir. Yakup aleyhisselam çocuklarına karşı her ne kadar merhamet sahibi olsa bile bu sevgi ve verhamet oranını birine daha fazla yoğunlaştırdı (aciz insan olması hasebiyle) ve sonuçta çocuklarının büyük hatalara düçâr olmasına kadar ilerledi durum. Eşler konusuna da Nebi ayelisselamın Âişe annemize beslediği büyük sevgi sebebiyle annelerimiz arasında yaşanan sıkıntılar hepimize malum. bu örneklerin kurâ'n'da bizlere peygamberler üzerinden bildirilmesi de çok kıymetli. Hülâsâ; Allah kullarına nimetler ve bu nimetler arasında seçenekler sunar ancak kulun aciz bir beşer olduğunu, herşeyin en güzelini yanlızca kendisinin yapabileceğini, O'nun şânı ve kudretinin ne denli yüce olduğunu, her ne kadar çabalasa da insanoğlunun tam adaleti  sağlayamayacağını bizlere bildirir. Allah önümüze seçenekleri koyar ve "bu senin için daha doğrudur, hayırlıdır" da der.
Muhayyer okurunun profil resmi
Güzel bir misal ile açıklamış Mevdudi, Allah rahmet etsin. Bizimle paylaştığınız için de teşekkür ediyoruz
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.