Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Gençler, en çok öğretmenlerini örnek diye alırlar. Öğretmen gevşek veya ahlâksız oldu mu, gençte ilk tepkiler başlar ve bu tepkiler her şeyi inkara kadar gider. Öğretmen, ahlâk bakımından mükemmel bir insan olmalıdır. Yani seçkin bir zümreden olmalıdır. Halbuki bizde herkes öğretmen olmuştur. Ne ilkokul öğretmenleri için, ne de ortaokul ve lise öğretmenleri için bir karakter seçimi yapılmamıştır. Yalnız gerektiği zaman bir yoklama yapılmış, onda da çok kere haksızlık olmuştur. Kim daha çok veya kuvvetli tavsiye mektubu getirmişse sınavı o kazanmıştır. Öğretmen olacak gençleri soy, karakter, aile bakımından gözden geçirmek gerekmez mi? hattâ öğretmen olacak bir gencin soyu, bilgisinden daha önce gelmez mi? işte bu önemli nokta tamamiyle ihmâl olunmaktadır. Askerî okullara girecek öğrencilerin nasıl Türk soyundan olması şartsa, öğretmenlerin de Türk soyundan olması öylece şart olmalıdır. Bundan başka, ahlâki özellikleri nedir, bazı zayıf tarafları var mıdır, öğrenci gözünde gülünç bir tip midir, bütün bunlara da dikkat edilmelidir. Halbuki bunlara hiç dikkat olunmuyor ki, sonucun ne olduğu meydandadır.
Gençlik ve AhlâkKitabı okudu
·
96 görüntüleme
Batu okurunun profil resmi
Kesinlikle katılmakla birlikte öğretmen alımında esas dikkat edilmesi gereken yerin kpss ve öncesi olması gerektiğini düşünüyorum. Kpss üç aşamalı bir sınav ve bu yetmezmiş gibi mülakat diye bir zımbırtı çıkarttılar. Doktorlar için sağlık bakanı özellikle mülakatsız alacağını (bu kısmı twitterda kalın fontla yazıyor, bence gönderme yapıyor) söylerken bizde ölme eşeğim ölme durumu söz konusu. Öğretmen açığını da atamayla değil, ücretli öğretmenlik sistemiyle ve asgari maaştan çok daha az para vererek yapıyor (evet, devlet asgari maaştan daha düşüğe öğretmen çalıştırıyor ve bu öğretmenlerin atanmışlardan farkı yok). Elbette bir filtreleme olacaktır, olsun da; ancak bunu öğretmen adaylarına psikolojik yük olarak yapmasınlar. Atamadan önce, üniversite eğitimi veya staj sırasında dilediği kadar denetlesin, zorlasın. Zaten sonraki süreç çok daha zor oluyor. Bir de atanmakla bitmiyor çilemiz. İlk senemizde "aday" ve atama sonrasındaki üç senede "sözleşmeli" statüsündeyiz. Kamuda bunun gibi bir ayrım sadece öğretmenlerde var. #mülakatahayır İçimi dökmüş bulundum, kusura bakmayınızz. Bunların bilinmesi ve duyurulması gerekiyor. Dinlediğiniz için teşekkür ederim efenim.
Çisem okurunun profil resmi
Ne kusuru, imkan olsa yeniden paylaşım yapacağım fakat sanıyorum yorumlar için bu özellik yok. Ağzınıza sağlık. Bir şekilde destek sağlama imkanım var ise lütfen bana bildirin. 💝
3 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.