"Kadınlar üzerine" kısmında yazarın saçmalamadıgını gördüm. Önceki bölümde kadın duygusundan bahsedip daha sonra onu indirgedıgı nokta saçmalık . Bunu bir felsefeci yapıyor, beklentimi karşılamadı
Hayır, Schopenhauer'a bende katılmıyorum bu konuda. Katılmıyor olmam, bu konuda saçmalıyor dememi gerektirmez. Çünkü bu konu insanın ilk evrimsel süreçlerine gidecek kadar derin. Erkeğin ve kadının doğasına atıf yapıyor bu konuda. Ama artık çok eşliliği kaldıracak tarihsel süreç ortada yok. Kadını aşağılama konusuna gelince, evet Aristonun dediği gibi kadın tamamlanmamış bir erkektir. Bunun sebeplerini kitaplarında anlatır. Erkekler soyut düşünme, felsefe, sanat vs alanlarda kadınlardan daha yetkindir. Elbette bir kadın da yetkin olabilir. Fakat bir erkeğin bu konularda verdiği çabanın iki katını vermeli. Ben tarihte sadece Hyptia isminde bir kadın filozof gördüm. Tabi sosyal sorunlar buna engel olabilir, ama filozof olan erkeklerde fakir insanlar değildi zaten, ki varlıklı ve soylu kadınlar da vardı. Bunun ilk çağlarda erkeğin dışarı çıkıp avlanıp, kadının evde kalıp çocuklarına bakıyor olması da etkili. Newton ellerini daha çok kullanan türlerin zihinlerinin daha fazla geliştiğini anlatır. Kadınların duyular dünyası, erkeklere göre daha derindir. Platon duyguların, mantığı engellediğini uzun uzun anlatır. Kadınlar duygularını eğer bir erkek kadar ortalama seviyeye indirip mantık ve zihinlerine izin verirlerse elbette gelişirler. Bir olaya erkek daha mantıksal çerçevede bakar, kadınlar öyle değildir, duygularının esiridir. Ki ben duygusuz olunsun da demiyorum, onun olmaması yine duyusal alandan bizi yoksun bırakacaktır.
Kadına yaklaşımı kötü , kadını değerlendirmesi çok aciz bi değerlendirme olmuş, eğer o da doğurabilseydi kadın gibi, bakması gereken yerden bakardı mutlaka
Kadına Aristotales de aynı şekilde bakar. Felsefeci olması hakikati çarpıtmasını gerektirmiyor sanırım. Ayrıca istediğinizi duymak yerine yazarın sebeplerini incelemelisiniz. Schopenhauer dünyanın en değerli filozofları arasındadır.