Gönderi

Hüseyin Eriş yorumladı.
Tanımadığım bir kentte gece vakti gezerken pencerelere bakarım. Bir evin ışığı yanıyorsa duvarlarında çok kitap varsa “Bu bizden biri.” diye düşünürüm. Onun hangi milletten olduğu, ne iş yaptığı, kadın mı, erkek mi olduğu hiç önemli değildir. Aynı kabileden olduğumuz duygusu uyanır içimde. Kapıyı çalsam o insanla kitaplar sayesinde diyalog kurabiliriz. Kitap okumayan, kitaba hayatında fazla yer vermemiş biriyle ne konuşabilirim ki? Tabii ki hiçbir şey. O halde zaman kaybı neden?
·
73 görüntüleme
Hüseyin Eriş okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Kitaplar, insanların düşüncelerini, deneyimlerini ve hayal güçlerini paylaştıkları bir araç. Kitaplar sayesinde insanlar arasında derin bir bağ kurulabilir ancak kitap okuma alışkanlığı olmayan biriyle bile ortak konular bulunabilir. Hobi, seyahat, filmler, müzik veya günlük yaşam vb ilgili konular üzerine sohbet edilebilir. Herkesin farklı ilgi alanları ve deneyimleri vardır ve bu farklılıkların paylaşılması insanlar arasında anlayış ve empati oluşturabilir. Dolayısıyla, kitap okumak sadece yeterli değil ve kitap okuma alışkanlığı olmayan biriyle de değerli bir diyalog kurulma ihtimali var. Bunu cinsiyetçiliğe bağlamamak lazım çünkü bu bireyin kendisinde saklıdır. Zamanı daha verimli kullanmak için fazla önyargıları da bir kenara bırakmak her zaman iyidir.
Ceyda okurunun profil resmi
Beyefendi bu bir alıntıdır. Her yazdığım kendi düşüncelerimi barındırmıyor fakat kendi düşüncelerime yakın bulduğum yazı ve alıntıları da paylaşıyorum. Ayrıca alıntıda cinsiyetçiliğe aykırı bir düşünce yok aksine ayırt etmeksizin demiş. Değerli yorumunuz için teşekkürler.🙏🏻
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.