İnsan olmak
2024 88. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2024 16:56
Engin GeçtanEngin Geçtan İnsan Olmakİnsan Olmak kitabı, hayatı ve insan doğasını derinlemesine anlamak için yazılmış eşsiz bir eser. Bu kitap, insan olmanın ne demek olduğunu, varoluşsal kaygılarımızı, psikolojik süreçlerimizi ve toplumsal ilişkilerimizi anlamamıza yardımcı oluyor. Geçtan'ın açık ve samimi dili, karmaşık psikolojik kavramları bile anlaşılır kılıyor ve okuyucuyu düşünmeye teşvik ediyor. Kitap, psikoloji, felsefe ve sosyoloji gibi farklı disiplinlerden yararlanarak insan olmanın karmaşıklığını ve zenginliğini ele alıyor. Geçtan, insanın kendini ve çevresini nasıl algıladığını, bu algıların davranışlarımızı ve ilişkilerimizi nasıl etkilediğini inceliyor. Kitabın en etkileyici yönlerinden biri, Geçtan'ın bireysel deneyimler ve toplumsal dinamikler arasındaki dengeyi ustalıkla kurması. Geçtan, insan olmanın özünü anlamak için hayatımızdaki temel duygulara ve deneyimlere odaklanıyor. Sevgi, korku, yalnızlık, umut ve kaygı gibi duyguların insan yaşamındaki yerini ve önemini derinlemesine inceliyor. Bu duyguların nasıl ortaya çıktığını ve bizi nasıl şekillendirdiğini anlamamıza yardımcı oluyor. Geçtan'ın bu konuları ele alırken kullandığı dil ve anlatım tarzı, okuyucuyu adeta bir dost sohbetine davet eder gibi samimi ve içten. Kitapta en çok etkilendiğim bölümlerden biri, insanın kendini tanıma ve kabul etme süreci üzerine olan tartışmalardı. Geçtan, kendimizi tanımanın ve kabul etmenin, gerçek anlamda özgür olmanın temel şartı olduğunu vurguluyor. Kendimizi ve duygularımızı kabul ettiğimizde, yaşamla daha barışık ve mutlu olabileceğimizi anlatıyor. Bu bölümler, benim de kendimi ve duygularımı daha iyi anlamama ve kabul etmeme yardımcı oldu. Geçtan'ın, toplumsal ilişkiler ve iletişim konusundaki görüşleri de oldukça etkileyiciydi. İnsanlar arasındaki ilişkilerin karmaşıklığını ve bu ilişkilerin birey üzerindeki etkilerini derinlemesine ele alıyor. Geçtan, sağlıklı iletişim ve empati kurmanın, ilişkilerimizi ve toplumsal yaşantımızı nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini açıkça ortaya koyuyor. Bu konular, benim de insanlarla olan ilişkilerimi gözden geçirmeme ve daha sağlıklı iletişim kurma yollarını aramama vesile oldu. Kitapta, insanın anlam arayışı ve varoluşsal kaygılar üzerine yapılan tartışmalar da oldukça dikkat çekiciydi. Geçtan, insanın sürekli bir anlam arayışı içinde olduğunu ve bu arayışın hayatımızın merkezinde yer aldığını vurguluyor. Bu anlam arayışının, bazen kaygı ve belirsizliklere yol açsa da, yaşamın kendisiyle yüzleşmek ve büyümek için bir fırsat sunduğunu anlatıyor. Bu düşünceler, benim de yaşamımda anlam ve amaç arayışımı yeniden değerlendirmeme neden oldu. İnsan doğasının karmaşıklığını ve zenginliğini anlamamıza yardımcı olan bir başyapıt. Geçtan'ın derinlemesine analizleri ve samimi anlatımı, kitabı sadece bir psikoloji kitabı değil, aynı zamanda bir yaşam rehberi haline getiriyor. Kitap, insan olmanın ne demek olduğunu ve bu dünyada nasıl daha anlamlı bir yaşam sürebileceğimizi anlamamıza yardımcı oluyor.
İnsan OlmakEngin Geçtan · Metis Yayınları · 202533,4bin okunma
2.975 Gösterim
Çok değerli bi yazarımız. Devamına Hayat oku tavsiye ⚘️
Kesinlikle öyle okuyacaklarım listesine aldım. Çok teşekkür ediyorum 🙏🤗
Almam ve okumam gereken bir kitap olduğuna şimdi daha çok ikna oldum ..okurluğunuz ve yazarlığınıza sağlık ..güzel bir inceleme olmuş 🌹
Çok teşekkür ediyorum 😊 Sizlere keyifli okumalar diliyorum 🙏
Altı çizili cümlelerin en çok olduğu kitaplarımdan birisi haline gelmişti 🙏
Always smile
Dolu dolu cümleler kullanılmıştı hayatın her yanına dokunacak cümleler.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu kitabın sayfaları arasında yolculuk yaparken kaç defar"Bu benim" demişliğim vardır.
Always smile
Hepinizden birşeyler vardı hayatımızın belli süreçlerinden maalesef yaşadığımiz problemler insan oğlunu anlama arayışından kaynaklı çokça sayfada bende aynı şekilde durup tekrar tekrar aynı sayfayı okuduğum oldu 🙏