SPOİLER YOKTUR!
Merhaba, ilk kitap incelemesini yazmak istedim.
Kitabımız Kürk Mantolu Madonna gerçekten okurken yaşadığım, sonunda gözlerimin dolduğu bir kitaptı. Daha önce Sabahattin Ali'den Değirmen kitabını da okumuştum ve çok beğenmiştim. Zaten kendisi gerçekten donanımlı, güzel bir yazar. O nedenle bu kitaba başlarken içimde 'başlamasa mıydım?' diye bir ikilemde kalma olmadı. Nitekim doğruydu da.
Kitabımız Raif efendi ile iş arkadaşı olan bir beyin anlatımıyla başlıyor. Kendisi iş yerine gittiği ilk gün Raif efendinin yanına verilir fakat ona bir süre alışamaz, gariplik sezer. Nedeni ise sürekli hastalanması, sürekli sessiz olması, gizlice her gün bir defteri okuması. Eninde sonunda bunlar orta yolu bulup dost oluyorlar, Raif efendinin evinde günden güne misafir olup sohbet ediyorlar.
Yakın zaman sonrada Raif efendi yataklara düşüyor ve bizim kitap karakterinden (bir adı yok, yazar belirtmemiş) gizlice okuduğu defteri alıp yakmasını ister. Ama yakmadan önce karakterimiz defteri okur. Zaten kitabın çoğu kısmı defterde yazan Raif efendi ve 'Madonna' nın aşkını esas alıyor.
Okunması gereken bir kitap, kendinizi bu kaliteden mahrum bırakmayın.
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna