·164 syf.····Okunma: 29 Ekim 2017 00:00 Okumaya iki yıl önce niyet ettiğim ancak uzun zamanlar sanki bir şekilde okumama izin verilmemiş bir kitaptı.İki aydır masamın ucunda duran bu kitaba başladım ve 5 saat boyunca bırakmadan okudum.Ne büyük talihsizlik ki elektrik gitti.Sabah olunca tekrar başladım ve 5 saat daha okuyup bitmesinden ödüm koparcasına okudum.
İnsan aşkın ne olduğunu mutlaka bazı dönemlerde sorar kendine.Aşk çok değişkendir.Herkese göre değişir.Ancak Maria'ya duyulan aşk bir canlıya duyulacak aşkın zirvesi niteliğinde.Raif'in 'Kürk Mantolu Madonnam' dediği kadına olan aşkı, kendinden daha fazla sevdiği bir canlıyı bulmakla ruhunu bulduğunu düşünmesi günümüzde aşk diye bayağılaştırılan durumların sıradanlığını gözler önüne seriyor.Bu kitabı yazmak için gerçekten bu duyguların hepsini yaşamış olmanın gerektiğine inanıyorum.Hala okumadıysanız daha fazla beklemeyin ama sonunda kaybettiğiniz duyguları ya da hiç sahip olmadığınız duyguları derinlerinizde hissedeceğinizden kuşkum yok.Bu duygulara katlanamamaktan korkuyorsanız okumamanız da ikincil tavsiyemdir.