2024 115. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 23:03
Sabahattin Ali okumayı çok seviyorum. Şimdiye kadar hep düz yazı şeklinde kaleme aldığı eserlerini okumuştum. İlk defa şiirlerine bir şans verdim ve çok sevdim. Sadece aruz vezni ile yazılmış olanları anlamak biraz zordu. Açıkçası keşke yayınevi türkçeleştirilmiş halini ya da açıklanmış haline yer verseymiş. Yeterince anlayamadığıma üzüldüm. Onun dışında keyifle okunabilecek bir eser. Ve bana ilginç gelen bildiğimiz bir çok şarkının, Sabahattin Ali'nin şiiri olması beni her seferinde çok şaşırtıyor. Belki herkesin bildiği Edip Akbayram'dan dinlediğimiz 'Aldırma Gönül' bir Sabahattin Ali şiirdir. Başın öne eğilmesin Aldırma gönül aldırma Ağladığın duyulmasın Aldırma gönül, aldırma Dışarda deli dalgalar Gelip duvarları yalar Seni bu sesler oyalar Aldırma gönül, aldırma Görmesen bile denizi Yukarıya çevir gözü Deniz dibidir gökyüzü Aldırma gönül, aldırma Dertlerin kalkınca şaha Bir sitem yolla Allah'a Görecek günler var daha Aldırma gönül, aldırma Kurşun ata ata biter Yollar gide gide biter Ceza yata yata biter Aldırma gönül, aldırma
Bütün ŞiirleriSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 201927,6bin okunma
1.204 Gösterim
Sezen Aksu’dan dinlediğimiz Çocuklar Gibi şarkısı da Sabahattin Ali’nin şiiri. Çok iyi ya.
ELİF
Bunu da sizden öğrenmiş bulunuyorum. Sabahattin Ali ❤️