2024 95. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 17:18
Merhaba arkadaşlar. Myron Bolitar serisine şimdi de 4 numaralı kitaptan giriş yaparak ilerledik. Bolitar, adeta spor için üretilen bir karakter olduğu için davalar ve olaylar da bu aşamada gelişiyor. Önceki eserde (Büyük Vuruş) tenis üzerinden ilerlemiş ve bu alana yönelik pek çok eleştiri okumuştuk. Bu eserde ise ‘Golf’ üzerinden ilerleyecek ve bu alana yönelik eleştiriler bulacağız. Myron’un vakaya dahil olma şekli bir defa daha sizleri gülümsetebilir. Golf üzerine uzun uzun anlatılan sahneler ise sizlerde baygınlık hissi oluşturabilir ki mutlaka olacaktır arkadaşlar. Gülümseyin, geçin. Romanda yine karşımıza yüksekten düşmüş ve yeniden yükselme çabasında olan bir karakter çıkıyor onu belirteyim. Karakterleri ise şu şekilde özetleyebiliriz. Chad, Linda ve Jack Coldren çiftinin çocukları. Çocuk kaçırılıyor. Linda eski ve iyi kadın golfçülerden. Jack ise 23 yıl önce golf turnuvasını kaybetmiş ve yeniden kazanmaya çalışan bir baba. Myron ise romana, bu çiftin çocukları kaçırılıp, kaçıranlar polis istemediği için zorla ve kendisi istenmemesine rağmen dahil oluyor. Üstelik bu defa kaçırılma hadisesinin sahte olabileceği, tam babanın yeniden kendini kazanmak için öne çıktığı zamana denk gelmesi ilginç bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Sonra olaya Neo-N'ler dahil oluyor. Tam olarak yazmadım, eski Almanya’yı düşünün. Kelime olarak yazınca bile spam düşüyor. Yine karşılıklı yerici ama gülümseten diyaloglar ihmal edilmemiş. Uzun bir seri olduğu için medyaya da uyarlanabileceğine inanıyorum ben aslında. Ciddi duran bir adam ve ciddiyetin ne olduğunun farkında bile olmayan bir yardımcı karakter ile iyi bir komedi polisiye dizisine dönüşebilir. Aklıma direkt böyle Kevin Hart geliyor. Biraz tanınmamış olsa PR yapıyor gibi dahi olabilirdim ama bu tarz rollere yakışan başka bir karakter tanımıyorum. Gerçek hayatta da böyle biri. Aslında özel notlarım arasında olan ve herkese açık paylaşmadığım bazı yazar ve karakterleri üzerine tuttuğum listeden, Myron için bir not paylaşmak istemiyorum bu defa. Myron, zaman zaman kendini küçümseyen -her zaman değil- ve en önemlisi de mizahı bir savunma aracı olarak kullanan bir karakter. Aslında kitaplarda bazı karakterlerin çok daha fazla tutulmasının sebebi, onlarda kendimize ait bir şeyler bulabilmemizdir. Ve mizah, inanılmaz derece büyük bir savunma mekanizmasıdır. Hal böyle olunca pek çok sıkıcı sahne bir karakterin tanıdık gelmesi neticesinde daha katlanılabilir oluyor. Tıpkı her insanın mükemmel olmadığı, kusurlarımıza rağmen bizlere katlanan ve bizim katlandığımız insanlar gibi. Esperanza ise Myron’un asistanı ve onunla olan diyaloglar kitabın çekilebilirliğini arttırıyor. Alakasız biçimde aklıma Clemenza gelip duruyor bu karakteri görünce ama yalnızca bir isim benzerliğinden. Clemenza ise çok farklı bir karakter, çok farklı bir eserden gelme. Kitapta başta bahsettiğimiz 3 karakter ise Myron’un her şeyi olan Win ile bağlantılı. Biri onun kuzeni, diğeri onun dayısı veya amcasıydı ve kaybolan çocuk da kuzeninin çocuğu. Böyle de bir bağlantı var arada. Tarantino’nun aynı yerde geçen film evreninden farkı olmayan bir hikaye ağı desek sanırım yanlış olmaz ve umarım yanlış olmaz çünkü manalı bir benzetme oldu bu. Daha önceki Harlan Coben incelemelerimiz ve kitapları ise şu şekilde: #26835856 #50546386 #131061637 #131108406 #131151699 #131177871 #131205192 #131268559 #131311811 #249226911 Eserleri ise şu şekilde: Asla Vazgeçme Bana Söz Ver - Myron Bolitar Serisi 8 Büyük Vuruş - Myron Bolitar Serisi 2 Geçmişle Dans Geri Dönüş - Myron Bolitar Serisi 4 Saniyeler Kala - Mickey Bolitar Serisi 2 Sığınak - Mickey Bolitar Serisi 1 Son Detay - Myron Bolitar Serisi 6 Şantaj - Her Günah İz Bırakır Yüksek Gerilim - Myron Bolitar Serisi 10 Zor Oyun - Myron Bolitar Serisi 3 Hepimize iyi okumalar dilerim..
Geri DönüşHarlan Coben · Martı Yayınları · 2013595 okunma