·1216 syf.·
2017 33. kitabı
Okuma alışkanlığı kazanmama vesile olan bu kitaba inceleme yapmayı, bir borç değil de bir görev bilirim. 2017 yılıydı. Her sene çıkan John FlanaganJohn Flanagan'ın kitaplarını okumak dışında kitap okumakla uzaktan yakından hiçbir alakam yoktu. Kardeşim vizyona giren bir korku filmi olduğunu söyledi ve benim de gelmem için ısrar etti. Uyarlama filmin adı ''O'' ve kitabın yazarı ise Stephen King... Stephen King ismini çok fazla duyuyordum; malum Yeşil Yol, Esaretin Bedeli, Medyum, Mahşer, Hayvan Mezarlığı gibi kitapları yazan adam olması ve bu kitapların çoğunun filme veya diziye uyarlanmasından dolayı aklımda yer etmiş. Merak ettim ve ''tamam, arkadaşları da alıp geliyorum'' dedim. Vardık salona bizimkiler bana en köşedeki yeri ayarladı. Sinema ve film çok izlemediğimden ilk başta sebebini anlayamadım ama 5 dakika sonra film başlayınca oturduğum yerin hoparlörün hemen altı olduğunu çok acı bir şekilde anladım. Tabi bunun yanı sıra filmin korku-gerilim türünden kaynaklı olmasından dolayı önümde ve arkamda da sevgililer vardı da o konulara girmiyorum, sonra inanılmaz düzeyde konudan sapıyorum. Film başladı ve ben nedense Pennywise'a karşı inanılmaz düzeyde bir samimiyet duydum. Neden bilmiyorum, oldum olası palyaçolardan nefret etmişimdir ve Pennywise sayesinde bu nefret kat kat arttı; ama Pennywise'a karşı nefretten doğan bir sempati duydum. Filmin konusu da fena olmayınca ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti ve 2019 yılında çıkacak olan devam filmine kadar kitabı okuma kararı aldım. Yanlışlıkla aldığım en güzel karardır diyebilirim. Bir yerden kitap okumaya başladığınız an bahaneler çerçevesinde bu durum git gide ilerliyor; ama bu bahaneler sizi olumlu yönde ilerletiyor, nasıl mı ? Aklımda sadece bu kitabı okumak vardı. Yakınlardaki bütün
OStephen King · Altın Kitaplar · 20257,4bin okunma
1 +1'leme
21,9bin Gösterim
Merhabalar ben de kitabı az önce bitirdim baktım da 9 günde bitirmişim gerçekten çok hızlı akıp giden bir kitap genel olarak çok beğendim ama kitaptaki Sonlara doğru olan bir sahne beni rahatsız etti o yüzden 1 puan kırdım çocukların tünellerden çıkmak için yaptığı şey bence çok Gereksizdi olmasa daha iyi olurdu
Hakan
Merhabalar. Okumamın üzerinden çok uzun zaman geçti, kıt hafızalı bir insanım. Buna rağmen kitabın sonundaki o tünel sahnesini hâlâ unutamadım ve dediğiniz gibi gereksiz buluyorum bende. Yazdığım incelemede bunu o zamanlar belirtmeyi unutmuşum, söylediğiniz iyi oldu teşekkür ederim.
Hakan
5 yıl önceki Hakan'a selamlar. İncelemeden sonra "O"yu 2 kere daha okudum. Her okuduğumda aynı tadı tekrardan alabildim. Bu kitabın yeri bende apayrı, ne kadar konuşsam az. İncelemedeki imla hatalarını düzeltmeyeceğim, geçmişe bakıp okuduğumda 2018 yılındaki Hakan'ı görebilmem için daha uygun oluyor. Ama çok zaman geçmiş, yaşlanıyorum hafiften ;)
Hakan
Kitabı yaklaşık 1 yıl önce okudum. Şuan 22.11.63 okuyorum ve belli bölümlerde çok fazla O'ya gönderme oldugundan dolayı, anılarım canlandı ve inceleme yazmak istedim 😊
1200 sayfa olmasına rağmen gerçekten su gibi akıp gidiyor. Ayrıca kitap iki filmden de daha güzel. Yorumunuza sağlık. ✋🏻 şimdi mahşere başlamaya korkuyorum bakalım ya aynı tadı vermezse diye :)
Film uyarlaması güzel olan ender kitaplardan
Hakan
Evet, ama çok da iyi değil sanki :) Özellikle 2.bölüm bence çok çöptü :)
Hakan
Az daha unutuyordum... Stephen King Etkinligi:https://1000kitap.com/gonderi/30096680
Dostum öncelikle Stephen King ile tanışma hikayen güzelmiş. Ben en başta Stephen KingStephen King ile Stephen W. HawkingStephen W. Hawking'i aynı kişi sanardım. Ne günlerdi bee 🤣 🤣 Kitabı da zor edinmişsin ki ona kesin gözün gibi bakıyorsundur. Ben de hayvan mezarlığını okudum ve nedense beğenmedim :/ Bu filmin fragmanına o kadar bakmama rağmen hala izleyememiştim ama artık sayende en kısa vakitte izleyeceğim. Eline emeğine sağlık seni bu günlere getiren kitabı iyi ki incelemişsin. Beni de böyle etkileyen bir kitap olursa kesin ben de yazarım =))
Hakan
Emir cok tesekkur ederim kardesim. 2-3 gun önce tenefus arasinda King okurken bir arkadaş gelip bana "sıkılmiyor musun ? " diye sordu. Bende "niye sıkılayım ki " dedim. "Bir fizikcinin bu kadar kalın kitabını okumak sıkıcı olmalı" dedi. Tam orda jeton dustu: Arjadasim da King ile Hawking'i aynı adam sanıyor 😁