İhanet üçlemesi; 1kitap.
2024 144. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2024 08:12
𝘒𝘪𝘮𝘴𝘦𝘺𝘦 𝘨𝘶̈𝘷𝘦𝘯𝘮𝘦. 𝘊̧𝘶̈𝘯𝘬𝘶̈ 𝘣𝘪𝘳𝘪 𝘰̈𝘭𝘮𝘦𝘯𝘪 𝘪𝘴𝘵𝘪𝘺𝘰𝘳. 𝘝𝘦 𝘣𝘶 𝘬𝘪𝘴̧𝘪 𝘩𝘦𝘳𝘩𝘢𝘯𝘨𝘪 𝘣𝘪𝘳𝘪 𝘰𝘭𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘳. 𝘈𝘥𝘪𝘭 𝘷𝘦 𝘮𝘶̈𝘬𝘦𝘮𝘮𝘦𝘭 𝘣𝘪𝘳 𝘥𝘶̈𝘯𝘺𝘢. 𝘎𝘦𝘳𝘤̧𝘦𝘬𝘭𝘦𝘳𝘪 𝘣𝘪𝘭𝘥𝘪𝘨̆𝘪𝘯𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘯 𝘢𝘭𝘵ı 𝘰̈𝘨̆𝘳𝘦𝘯𝘤𝘪. İ𝘩𝘢𝘯𝘦𝘵𝘦 𝘶𝘨̆𝘳𝘢𝘺ı𝘱 𝘬𝘦𝘯𝘥𝘪𝘭𝘦𝘳𝘪𝘯𝘪 𝘢𝘬ı𝘭 𝘢𝘭𝘮𝘢𝘻 𝘣𝘪𝘳 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘭𝘰 𝘪𝘤̧𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘣𝘶𝘭𝘥𝘶𝘬𝘭𝘢𝘳ı𝘯𝘥𝘢 𝘬𝘪𝘮𝘦 𝘨𝘶̈𝘷𝘦𝘯𝘦𝘤𝘦𝘬𝘭𝘦𝘳? 1.İlk önce kitaba başlamakta korkmuştum çünkü kitap 2014 yılında yazılmış eski bir kurgu yani, “alacakaranlık” gibi klişe falan olduğunu sanmıştım. Birde kitap Almancadan çevrildiği için dilinin zor ve anlaşılmaz ola bileceğini düşünüyordum. Kesinlikle yanlış deşünmüşüm :) Kitapda kilişe sahneler falan yok. Eski kitap olmasına rağmen şimdiki bilim kurgu, distopya kitaplarından çok daha iyi. Dili çok akıcı, bunda yazarın diliyle yanaşı bence çevirmenin de katkısı var. Çevirmen çok iyi iş çıkarmış. Günümüzde bazı yabancı kitapların çevirileri berbat. Bu yüzden bir çok insan çeviri kitap okuyamıyor. 2. Yaratılmış dünya çok iyiydi. Sistem çok iyi kurulmuş. Kitap tahminen 3092 falan, bu yılda geçiyor. Gelecekte yani. Gelecek bu kadar iyi anlatılmazdı. Dünyanın temeli çok iyi atılmış. Dünya iki yere bölünmüş durumda. Dışarda yaşayanlar ve kürelerde yaşayanlar. Anladınız bence yaşamın nasıl olduğunu kelimlere gerek yok :)) 3. Karakterler mükemmell. Ya kitapdaki baş rol 6 karakter biri hariç hepsi çok zeki. O bir kişide “pick me” kızımız Tomma. Kitap boyunca onu boğazlamak istiyordum. Zırlamaktan başka bir şey bilmiyor. Ana kız karakterimiz “Ria”... Allahımm çok zeki ya. Çok müthiş stratejisi var. Her zorluğun altından kalkıyor. Özelliği ise insanları okuya biliyor. Varya “Ria“dan çok etkilendim. Keşge onun gibi bir arkadaşım olsa shshshshhs. 4. Kitapda çok aşk yok biraz var sadece. Zaten kitap genç kurgu. Ana erkek karakterimiz belli ama bence 2ci kitapda değişe bilir. Spoi vermeyeyim :)) 5.Vee bildiğiniz üzere 6 kişiden biri hain çıkıyor. Haini bulamadım ama bence yaklaşmıştım. Müthiş ters köşeleri vardı. Aklınıza gelmeyecek şeyler oluyor kitapda ve tabikide bol aksiyon. Saldırıya uğramadığımız Allah'ın bir günü yok ya jskshssajsg. Ben çok keyif alarak okudum. 10 puanlık bir kitap değil maalesef, ama 8 puanı hak ediyor. Zaten puan kırmamın sebebi mantık hataları olmalı ki, bence bu anlaşılır bir şey. Yani kadın geleceği yazıyor, görmemişki elbette mantık hatası bir yanlış olmalı yani. Görmediğiniz bir şeyi mükemmel yazamassınız... *Not: sonradan düşünüp 10 puanlık olduğuna karar verdim :D Son olarak kitap biraz da bu kitapların karışımı gibi bu kitapları seven bence bu kitabıda sever; Theo'yu Seçmek , Yaralasar - 1 , Açlık Oyunları , Bana Dokunma
İnceleme
KomploUrsula Poznanski · Pegasus Yayınları · 2014160 okunma