2024 9. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 13:26
Çocukken omuzlarından inmediğim, bana sürekli kitap okumam konusunda en büyük katkısı olan ve hayata bakış açısıyla beni her zaman etkilemiştir Ayhan Geçgin abim. İlk kitabı Kenarda ile bize güzel süpriz yaptı. İlk kitabını okurken sevgili kuzenime şunu söyledim; “ kitap çok güzel ama biraz felsefi ağırlıkta sanki” ama sonraki kitaplarında biraz daha yalın anlatıma geçmişti, ancak edebi-felsefi konusunda hiç vazgeçmemiş. Olsun yine de kitaplarını seviyorum ve hepsini büyük zevkle okudum. Kitaba gelince Bir dünyanın mesafeli dili ve uzlaşmaz üslubuyla yazılmış kısa ama yoğun edebi-felsefi roman. Yakın tarihin travmatik olaylarını bir kıyamet atmosferinde anlatmış. Anlatmaktan ziyade bilinçte yarattığı tahribatı sergileyen, yaralı bir zihne yoğun bir dil ve dille iç içe geçmiş bir kurguyla nüfuz eden çok etkileyici bir roman bence. Ayhan Geçgin her kitabında kendine özgü bir dili burada da yaşatmaktadır. Kitap kısa ve çok hızlı bir akışa sahip ancak zamanlar arasında çok hızlı geçişe sahip olduğu için bazı noktalarda şaşkınlık hissi uyandırabilir. Rayber adında gerçekten dünyalar arasında sıkışmış kalmış bir kişiyi kompozite etmektedir. Betimlemelerin daha seyrek ancak her konuya vurguların çok olduğu bir roman. Edebi-felsefi alanda değişik dünyalarda yer almak isteyenlere güzel bir eser diyebilirim
Felsefe
Dünyalar ArasındaAyhan Geçgin · Metis Yayınları · 202487 okunma