2017 26. kitabı
Brontë kardeşlerden olan Chrlotte'in en ünlü romanlarında olan "jane eyre" akıcı bir dile ve kahraman bakış açısına sahiptir. Roman Chorlette nin yaşamından bir çok kesitle doludur. Ve dram okumayı sevenlere rahatlıkla tavsiye edebilirim- aşk daha ağır bassa da-. Jane eyre erken yaşta babasını ve annesini kaybetmiştir. Ve kendisinden hiç hoşlanmayan yengesi ve kuzenleri ile birlikte yaşamaktadır. Kuzenleri eyre'nin başına sürekli bela açmaktadırlar. Yengesi eline geçen ilk fırsatta Jane' i yatili bir okula gönderir. Bu okulda 8 yıl öğrencilik yapar. Ve 2 yıl da öğretmen olarak okulda kalır. Fakat daha sonra bundan sıkılan jane bir iş başvurusu yapar. Başvurusuna cevap gelir ve Edwards rochester adında bir adamın malikanesinde murebbiye olarak çalışmaya başlar. Jane' in hayatının buraya kadar olan kısmı çok zorlu ve jane için acı doludur. Fakat bundan sonra onun için bir şeyler değişmeye başlar... Genelde aşk romanlarını pek tercih etmesem de bu romanın beni etkilediğini itiraf etmeliyim. İyi okumalar dilerim. =)
Jane EyreCharlotte Brontë · Martı Yayınları · 201342,1bin okunma
Kitap yazarın tek kitabı değil. Charlotte Bronte'nin değil kardeşi Emily Bronte'nin yazmış olduğu tek bir kitap vardır.
Şilan Yorulmaz
Evet haklısınız. Özür dilerim. Düzelttim.